Bertens roemt Ostapenko

Bertens roemt Ostapenko

DOHA (ANP) Kiki Bertens vindt het moeilijk in te schatten hoe ze ervoor staat na haar kansloze nederlaag op het WTA-toernooi van Doha. Volgens de nummer 11 van de wereld, die sinds oktober van vorig jaar niet meer in actie kwam door een achillespeesoperatie, speelde haar opponente Jelena Ostapenko “echt heel indrukwekkend”.

In een uur tijd pakte Bertens slechts twee games: 0-6 2-6. “Ik vond haar heel erg goed spelen. Ze miste weinig, sloeg heel erg veel winners en had overal wel een antwoord op. Daardoor is het lastig in te schatten waar je zélf staat”, aldus Bertens.

“Je probeert je wel echt in de wedstrijd te werken, maar het was niet goed genoeg. Zij was gewoon echt de betere en had alles op haar racket. Het is niet anders en het is nu een kwestie van doorgaan waarmee ik bezig ben.”

Bertens klonk een half uur na de partij vrij opgetogen. “Tuurlijk ben je gefrustreerd. Je hoopt natuurlijk bij je terugkeer gelijk het toernooi te winnen. Ik heb alles gedaan wat ik kon, maar ze was gewoon ‘too good’”, aldus de Westlandse, die zich fysiek in orde voelde. “Mijn voet was goed vandaag en heeft me niet beïnvloed. Ik stond goed op mijn benen.”


Later in de week komt Bertens in Doha nog wel in actie in het dubbelspel. "Ik ben blij dat ik met Lesley Pattinama-Kerkhove ben toegelaten, zodat ik tenminste nog minimaal één wedstrijd speel hier”, aldus de 29-jarige Bertens.

“En verder is het een kwestie van teruggaan naar de trainingsbanen en veel uren maken om me zo goed mogelijk voor te bereiden op het toernooi van Dubai. Hopelijk tref ik daar een iets mindere tegenstander.”