Afbeelding
AberMedia

Auto belandt in sloot bij ongeval in De Valk

2 maart 2021 om 11:46

DE VALK Op de kruising van de Walhuisweg met de Lage Valkseweg is dinsdagmorgen rond 10.00 uur een auto in de sloot beland na een aanrijding. Hierbij raakte één van de inzittenden gewond. Het slachtoffer is in een zogenoemd vacuüm matras voor verder onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ging mis toen de bestuurder van de Opel vanaf de Walhuisweg de Lage Valkseweg op reed en daarbij een personenauto vanuit de richting Wekerom te laat opmerkte. Door de klap belandde de Opel in een naastgelegen sloot. Het ander voertuig schoot tientallen meters door en kwam op het fietspad net voor een sloot tot stilstand.

Beide auto’s raakten flink beschadigd. De kruising was afgesloten voor verkeer.



De Vrije Slag ontvangt 5000e bezoeker

EDE/BENNEKOM Het winterzwemmen in zwembad De Vrije Slag in Bennekom is een groot succes. Vandaag werd de vijfduizendste bezoeker gehuldigd en ook worden per 1 maart ruimere openingstijden aangekondigd.

Voor het winterzwemmen sloegen De Vrije Slag, De Peppel en Sportservice Ede de handen ineen. Zaterdag 6 februari opende het bad voor het eerst de deuren voor banenzwemmers en verenigingen. Vandaag, vrijdag 26 februari werd Marjolein Foppen uit Rhenen gehuldigd als vijfduizendste bezoeker in deze wintertijd. Ze kreeg uit handen van Corina IJkhout van VakantieXperts Bennekom een bos bloemen, een waterdichte tas en een 10-badenkaart.

De poorten van het Bennekomse bad blijven voorlopig geopend voor banenzwemmers en verenigingsgebruik. Recreatief zwemmen is niet mogelijk. Vanwege de grote belangstelling hanteert het zwembad vanaf 1 maart ruimere openingstijden. Om in verband met corona de veiligheid te garanderen zijn er blokken van een uur voor maximaal 60 banenzwemmers. Elk uur bestaat uit 45 minuten zwemmen en 15 minuten omkleed- en wisseltijd. Zwemmen kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 20.45 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.45 uur. De toegangsprijs bedraagt 6 euro per tijdsblok.

Bij binnenkomst is omkleden niet mogelijk. Banenzwemmers wordt gevraagd om vooraf al zwemkleding aan te doen. Na het zwemmen kan omkleden wel. De douches zijn gesloten.

Reserveren is verplicht en kan online.

Afbeelding