Laren

Laren

Aanhouding tijdens drukte op terras

(ANP) Bij een terras van restaurant Witkamp ter hoogte van de Dorpsstraat in Laren (Gelderland) is zaterdagavond een groep van zo’n 150 tot 200 mensen bijeengekomen. De groep hield geen afstand en er werd op straat alcohol gedronken, meldt de politie. Er is één aanhouding verricht.

Op de Facebookpagina van het restaurant werd de bijeenkomst omschreven als “een vredelievende actie om alle horeca zo snel mogelijk weer open te krijgen”. Gasten werden van tevoren wel opgeroepen zich aan de coronamaatregelen te houden.

Agenten hebben de aanwezigen eerst gewaarschuwd om te vertrekken, maar zo’n tachtig mensen weigerden weg te gaan, ook na meerdere waarschuwingen. Uiteindelijk heeft de politie iedereen weten weg te sturen, onder meer door honden in te zetten.

Één man is aangehouden voor opruiing en het beledigen van de aanwezige agenten.


Nijmegen

FVD-aanhangers bekeurd voor flyeren zonder afstand

(ANP) De politie in Nijmegen heeft zondagmorgen een nog onbekend aantal mensen bekeurd omdat zij tijdens een bijeenkomst van Forum voor Democratie (FVD) folders uitdeelden zonder daarbij 1,5 meter afstand te houden. Flyeren mag volgens de politie binnen de coronaregels alleen als de folders niet van de ene hand in de andere worden gestopt. De politie heeft ook twee mannen opgepakt voor opruiing.

De bijeenkomst van FVD op het Kelfkensbos in Nijmegen was zeer drukbezocht. In de stad verzamelden zich ook tientallen tegendemonstranten. Een grote politiemacht hield beide groepen ver uit elkaar. Een groep tegendemonstranten die vanaf een dak de toespraak van FVD-voorman Thierry Baudet verstoorde met sirenes en trommels, werd door agenten naar beneden gehaald. De demonstranten tegen racisme en fascisme mochten op een ander, door de politie omsingeld plein in het centrum van Nijmegen bijeen komen.


Nijmegen

'Liquidatie van klusjesman was vergissing'

(ANP) De liquidatie van de Nijmeegse klusjesman Mehmet Kilicsoy (49), vorig jaar juli in Beuningen, was een vergissing. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door De Telegraaf.

Kilicsoy werd op maandagochtend 6 juli vorig jaar neergeschoten op straat in Beuningen. Hij zou daar die dag aan een schilderklus beginnen. Een politiewoordvoerder laat weten dat in een maandenlang onderzoek de gangen van het slachtoffer zijn nagegaan. Daarbij is geen enkele aanwijzing gevonden dat hij betrokken was bij criminele activiteiten. "Gezien de brute wijze waarop hij om het leven is gebracht, gaan we er daarom vanuit dat hij het slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.”