Voetbal

Voetbal

Konterman tot einde seizoen trainer PEC

ZWOLLE (ANP) Bert Konterman is aangesteld als interim-trainer van PEC Zwolle. De eredivisionist bevestigde zaterdag de komst van de 50-jarige trainer die de vorige week ontslagen John Stegeman vervangt. In het gewonnen duel met Heerenveen van vrijdag (4-1) zat Leeroy Echteld eenmalig als interim-coach op de bank.

De in Rouveen geboren Konterman speelde vanaf eind jaren 80 drie seizoenen voor PEC Zwolle. Daarna kwam de 12-voudig international onder meer uit voor Willem II, Feyenoord en Glasgow Rangers en werkte hij als jeugdtrainer bij de KNVB.

“Bij PEC Zwolle is het voor mij als voetballer allemaal begonnen en het voelt dan ook goed om tijdelijk terug te keren op het oude nest”, aldus Konterman, die bij PEC eerder ook in dienst was als hoofd jeugdopleidingen en technisch manager.

Technisch manager Mike Willems noemt Konterman een “meer dan geschikte kandidaat” om het seizoen als trainer af te maken. “Hij komt uit de regio en kent de club door en door. Daarnaast heeft hij de voorbije jaren veel ervaring opgedaan bij vertegenwoordigende jeugdteams van Oranje. Bert weet wat er nu van hem gevraagd wordt en kan zijn expertise overbrengen op de spelersgroep.”

Konterman zal naast Echteld worden bijgestaan door assistent-trainers Gert Peter de Gunst, Henry van der Vegt en keeperstrainer Jacques Storm. Het is de bedoeling dat Art Langeler vanaf komend seizoen de hoofdtrainer is in Zwolle. Langeler is nu nog directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB.