De Vries en Frijns op podium

De Vries en Frijns op podium

DIRIYAH (ANP) Robin Frijns heeft de zege in de E-Prix van Diriyah niet kunnen pakken. De Limburger startte van poleposition in de tweede race van dit seizoen in de Formule E, maar moest in de race de Brit Sam Bird voorbij laten gaan. De Nederlandse coureur uit het team van Envision Virgin Racing wist wel tot het einde de tweede plaats vast te houden. De Fransman Jean-Éric Vergne eindigde als derde.

Nyck de Vries, die vrijdag de eerste E-Prix in op het smalle stratencircuit in de Saudi-Arabische stad had gewonnen, eindigde in de tweede race als veertiende. De Friese coureur behield wel de leiding in het wereldkampioenschap van de elektrische raceauto’s.

Frijns had er dubbel Nederlands succes van kunnen maken, want hij was zaterdag veruit de snelste in de kwalificaties. Toch miste hij in de race wat snelheid ten opzichte van de elektrische Jaguar van Bird. "Ik miste wat snelheid op sommige stukken van het circuit, maar al met al kan ik tevreden zijn”, zei Frijns na de race. "Het belooft wat voor de rest van het seizoen.”

De Vries had de pech dat hij niet mocht starten (wegens onderzoek naar mogelijk technisch defect) in de kwalificatie en daardoor vrijwel achteraan moest starten.