Mo Ihattaren bezorgt Roger Schmidt (foto) de nodige hoofdbrekens.
Mo Ihattaren bezorgt Roger Schmidt (foto) de nodige hoofdbrekens. anp / Maurice van Steen

Talent Ihattaren uit selectie gezet

Hoofdbrekens voor PSV-leiding

EINDHOVEN (ANP) Toon Gerbrands gaf Roger Schmidt zondag na de topper tussen PSV en Ajax (1-1) bij het verlaten van de persruimte een vlugge boks ter begroeting.


De algemeen directeur had net meegeluisterd naar de persconferentie, waarin de Duitser vooral veel vragen moest beantwoorden over Mohamed Ihattaren. Voor de tweede keer dit seizoen ligt de 19-jarige middenvelder overhoop met zijn trainer en in tegenstelling tot de eerste keer, in september, lijkt het nu niet zo snel meer goed te komen.

“Je kunt mensen niet veranderen, dat kunnen mensen alleen zelf doen. Ik kan hem er alleen bij helpen. Zijn houding was de laatste week niet goed. Hij heeft zich donderdag rond de wedstrijd tegen Olympiakos niet professioneel opgesteld. Dat is totaal onacceptabel”, aldus Schmidt, die besloot Ihattaren niet op te nemen in zijn wedstrijdselectie tegen Ajax. Een half jaar eerder, in de ontmoeting met FC Groningen, was de straf met een plek op de reservebank nog een stuk milder.

Schmidt heeft vooral belang bij de korte termijn, Gerbrands en PSV moeten vooral ook kijken naar de wat verdere toekomst. Het woord ‘kapitaalvernietiging’ viel zondag weer geregeld in combinatie met de naam van Ihattaren. PSV moet het hebben van uitgaande transfers en de voorbije paar jaar kwamen er de gekste bedragen voorbij als er werd gesproken over hoeveel groeibriljant Ihattaren de club wel niet op zou moeten brengen.

Ihattaren heeft na dit seizoen nog maar een contract voor een jaar en de gesprekken over contractverlenging lopen al een tijdje. Schmidt heeft daar geen boodschap aan.