Afbeelding
AberMedia

Bestuurder vlucht bos in na ongeval in Barneveld

Bestuurder vlucht bos in na ongeval in Barneveld

BARNEVELD Op de Wesselseweg in Barneveld is zaterdagavond een bestelbus in een diepe sloot beland. De bestuurder vluchtte direct na het ongeval het naastgelegen Schaffelaarsebos in. Daar werd hij korte tijd later door andere weggebruikers, die getuigen waren van het ongeval, gevonden en teruggebracht naar de plaats van het ongeval. Het bleek te gaan om een 26-jarige man uit Barneveld. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Het ongeluk gebeurde rond 20.00 uur ter hoogte van tuincentrum Top. De bestuurder verloor op een recht deel van de Wesselseweg de controle over zijn voertuig, waarna de bestelbus in een paar meter diepe sloot terecht kwam.
De hulpdiensten, waaronder ook meerdere voertuigen van de brandweer, werden gealarmeerd voor een voertuig te water. In de sloot stond echter maar een klein laagje water. De brandweer heeft het voertuig gecontroleerd en kon kort daarop weer retour kazerne. De politie is een onderzoek gestart. De Wesselseweg was enige tijd in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding