De rondweg Voortse Ring om Voorthuizen nabij het viaduct van de Overhorsterweg.
De rondweg Voortse Ring om Voorthuizen nabij het viaduct van de Overhorsterweg. Gerwin van Luttikhuizen

Auto vier keer over de kop op rondweg Voorthuizen

1 maart 2021 om 12:11

VOORTHUIZEN Op de Voortse Ring in Voorthuizen is zaterdagochtend rond 8.50 uur bij een eenzijdig ongeval een personenauto vier keer over de kop geslagen. De bestuurder, die als enige in de auto zat, kon zelf uit het voertuig komen en bleek ongedeerd, aldus de politie.


Vermoedelijk is de wagen in de berm terecht gekomen, waarna de auto is gaan rollen. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Op de vrij nieuwe rondweg om Voorthuizen gebeuren regelmatig (eenzijdige) ongevallen.


Aanrijding door voorrangsfout in Barneveld

BARNEVELD Op de kruising van de Hortensiastraat met de Brummelkamperweg in Barneveld heeft zaterdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s.

Een automobilist wilde rond 15.20 uur vanuit de Hortensiastraat de Brummelkamperweg oversteken, maar verleende geen voorrang aan een van rechts komende auto.

Gealarmeerde ambulancemedewerkers hebben één persoon nagekeken, maar de jonge vrouw hoefde niet naar het ziekenhuis voor verdere controle.

Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op, maar hoefden niet te worden afgesleept. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt, maar stelt geen verder onderzoek in.


Fietser aangereden op oversteekplaats in Barneveld

BARNEVELD Bij de oversteekplaats ter hoogte van restaurant De Hebberd aan de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld is zaterdagmiddag rond 12.05 uur een fietser aangereden.

De fietser bleek na te zijn nagekeken door ambulancemedewerkers ongedeerd. Ongevallen met vaak alleen materiële schade gebeuren regelmatig op deze oversteekplaats. Ondanks alle aanpassingen die zijn uitgevoerd, blijft dit een gevaarlijke plek.