Chico Pattiata van Chico&Jools.
Chico Pattiata van Chico&Jools. Pincho-Café Kuhlman

Ludieke muzikale actie horecazaak in centrum Barneveld

1 maart 2021 om 10:48

BARNEVELD Pincho-Café Kuhlman aan het Torenplein in Barneveld heeft zaterdagavond van zes tot acht uur een ludieke muzikale actie gehouden om aandacht te vragen voor de penibele situatie van de horeca.


Het dj-duo Chico&Jools uit Barneveld draaide twee uur muziek. Dat werd live uitgezonden via de Facebook-pagina van de horecazaak. De muziek trok de aandacht van enkele tientallen Barnevelders, die er buiten een gezellig en ‘coronaproof’ feestje van maakten.

,,Een ondernemer uit Nijkerk heeft deze actie bedacht’’, vertelt eigenaresse Petra Kuhlman. ,,Hij riep op om lekker hard muziek te draaien en ramen en deuren te openen. Als ludieke actie om iedereen duidelijk te maken dat we onze gasten missen en dat we ontzettend graag weer open willen.’’


FEESTJE Petra nam contact op met haar sportinstructeur Chico Pattiata (te zien op de foto) van het Barneveldse dj-duo Chico&Jools en die wilde direct meewerken. Dat resulteerde zaterdagavond in een mini-straatfeestje. ,,We zonden dit live via Facebook uit, maar er kwamen ook groepjes mensen op af. Dat is allemaal hartstikke goed en gezellig verlopen. De boa’s zijn nog een keer langs geweest en ook zij zagen dat iedereen rekening hield met de coronaregels. We hadden zin in een feestje en dat is het geworden. En nu maar hopen dat we snel weer open mogen.’’


TERRASSEN OPEN Petra benadrukt dat Pincho-Café Kuhlman zich distantieert van de actie van zes horecazaken die hebben aangekondigd komende dinsdag hun terrassen te openen. Dit als protest tegen de voortdurende verplichte coronasluiting. Welke bedrijven dit zijn, is niet bekend. ,,Daar doen wij niet aan mee, onze actie van vanavond staat daar helemaal los van’’, aldus Petra Kuhlman.

Burgemeester Jan Luteijn heeft alle horecaondernemers opgeroepen de terrassen gesloten te houden.

Afbeelding
Terwijl Chico&Jools draaien, dansen buiten mensen op het terras van Pincho-Café Kuhlman.
Afbeelding