De plek waar de weg naar de nieuwe wijk gaat aansluiten op de Nijkerkerweg.
De plek waar de weg naar de nieuwe wijk gaat aansluiten op de Nijkerkerweg. Gerwin van Luttikhuizen

Voorbereidingen voor woningbouw in Bloemendal starten in april

5 februari 2021 om 10:36

BARNEVELD In het gebied ten noorden van Barneveld waar Bloemenvelden, de eerste fase van woonwijk Bloemendal, moet komen, starten maandag 12 april de voorbereidende werkzaamheden.

Het gaat dan om het bouwrijp maken van het terrein, de aanpassing van het kruispunt ter hoogte van de Nijkerkerweg en het onderhoud van de groenvoorzieningen. Dat meldt de gemeente Barneveld. Welk bedrijf deze werkzaamheden in opdracht van de gemeente gaat uitvoeren, is nog niet bekend. De aanbesteding hiervoor loopt nog. De bedoeling is dat de woningbouw van fase 1 direct na de zomervakantie van start gaat. In de eerste fase van de nieuwbouwwijk gaat het om in totaal 406 nieuwe huizen, die gebouwd worden door vijf verschillende ontwikkelaars. Dat zijn bouwbedrijven Heilijgers, Van Wonen Vastgoed, Van de Kolk, Van de Mheen en BPD Bouwfonds. Deze ontwikkelaars starten binnenkort ook de verkoop van de woningen, via makelaars in Barneveld. In totaal komen er 142 huizen in de categorie goedkoop (tot 200.000 euro), 112 huizen in de categorie middelduur (tussen de 200.000 en 300.000 euro) en 147 huizen in de categorie duur (vanaf 300.000 euro). In de eerste fase is ook ruimte voor onder meer een nieuwbouwproject van Neboplus, de ontwikkeling van tiny houses en de verhuizing van de woningen voor statushouders, die nu nog op een grasveld aan de Churchillstraat staan.

De verwachting is dat Bloemenvelden in fases in drie jaar tijd volgebouwd wordt. Daarna volgen nog andere deelgebieden van Bloemendal, waar in totaal ruimte is voor 1550 nieuwbouwwoningen, op een terrein van ongeveer tachtig hectare groot. De nieuwe deelwijk Bloemenvelden is straks bereikbaar via een nieuwe inrit vanaf de Nijkerkerweg.