Nieuwegein

14 januari 2021 om 12:25

Zus kickbokser overleden door ongeluk op A2

(ANP) Een 29-jarige vrouw uit Den Bosch is bezweken aan haar verwondingen, die ze opliep bij een ongeval op de A2 bij Nieuwegein. Een 31-jarige man uit Den Bosch ligt gewond in het ziekenhuis. Het gaat om de kickbokskampioen Robin van Roosmalen, die gewond raakte, en zijn zus Melissa van Roosmalen. Dat heeft Hicham Elgaoui van sportschool Fighting Talents in Den Bosch, waar Robin van Roosmalen trainde, bevestigd.

Bij het ongeval woensdagmiddag was een personenauto en een vrachtwagen betrokken. De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.

Robin van Roosmalen is bij bewustzijn, zegt Elgaoui. De Bossche kickbokser werd eerder in twee verschillende klassen wereldkampioen bij kickboksbond Glory. Die organisatie sprak woensdagavond op Twitter medeleven uit richting de familie van Robin en Melissa.

De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. Ooggetuigen zeiden dat de twee op de vluchtstrook stonden en toen zijn aangereden. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden.

De A2 was vanuit Den Bosch in de richting Utrecht urenlang afgesloten.


Bilthoven

Chauffeur bakkerij krijgt geen loon zolang hij weigert om mondkapje te dragen

(ANP) Een chauffeur van een banketbakkerij in Bilthoven krijgt geen loon zolang hij weigert tijdens zijn werk een mondkapje te dragen. Hij mag pas weer aan het werk als hij bereid is zich te houden aan de mondkapjesplicht. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank in Utrecht woensdag besloten in een kort geding.

De man weigert sinds 13 oktober gehoor te geven aan de instructie van de eigenaren van de banketbakkerij, die willen dat hij een mondkapje draagt als hij goederen tussen vestigingen rondbrengt of spullen bezorgt bij afnemers. Daarop werd de betaling van zijn loon opgeschort.

De man was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter. Volgens de medewerker zorgt het dragen van een mondkapje voor veel hinder tijdens zijn werk en kan hij voldoende afstand houden van collega’s. De voorzieningenrechter oordeelt dat de werkgever zich terecht beroept op het instructierecht. De werkgever dient te zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving.


Doetinchem

Geen lichaam gevonden in puin afgebrand pand

(ANP) In de resten van een afgebrand pand aan de Nieuweweg in Doetinchem is geen stoffelijk overschot gevonden. De politie doorzocht woensdag het puin met een daarvoor getrainde hond, omdat bekend was dat er in het leegstaande huis weleens zwervers overnachtten, aldus een woordvoerster.