Marco van Ginkel (links) kwam gisteren 'eindelijk' weer in actie tijdens een wedstrijd.
Marco van Ginkel (links) kwam gisteren 'eindelijk' weer in actie tijdens een wedstrijd. anp / Maurice van Steen

Van Ginkel is weer een voetballer

17 januari 2021 om 16:11

Scherpenzeler na 983 dagen terug

EINDHOVEN (ANP) Marco van Ginkel is na 2,5 jaar weer voetballer. De middenvelder van PSV mocht in de slotfase van het door zijn ploeg verloren duel met AZ (1-3) eindelijk weer meedoen.


Na welgeteld 983 dagen deed Van Ginkel weer eens mee tijdens een wedstrijd. “Het was een emotioneel moment”, zei de middenvelder die heeft afgerekend met een zware knieblessure. “Ik heb de dagen niet geteld. Maar het heeft 2,5 jaar geduurd. Er was ook een periode dat de kans minder groot was dat ik terug zou keren. Ik ben ook vaak geopereerd. Maar gelukkig is het vuurtje altijd blijven branden. Anders had ik hier ook niet gestaan.” De Scherpenzeler baalde van de nederlaag tegen AZ, maar sprak toch van een “persoonlijk hoogtepunt”. “Ik denk dat je me wel mag feliciteren. Het heeft lang geduurd en ik heb hard gewerkt. Dit is de beloning.”

Aanvoerder Dumfries zocht niet naar excuses na de nederlaag. "We hebben veel te weinig gebracht”, zei hij bij ESPN. "We hebben ook terecht verloren. Vooral in de eerste helft was het PSV onwaardig wat we lieten zien”, zei de rechtsback. "We legden veel te weinig energie in de wedstrijd en verloren veel te veel ballen. We waren gewoon niet scherp. AZ heeft dan voldoende kwaliteiten om dit af te straffen.” Volgens Dumfries had het slappe spel van PSV niets te maken met het zware duel van zondag met Ajax (2-2). "Dat denk ik niet”, zei hij. "Alle ploegen spelen veel wedstrijden in korte tijd. Dat mag geen excuus zijn. We hebben met z'n allen de wens uitgesproken om kampioen te worden. Dat hebben we in deze wedstrijd niet laten zien. Het was veel te slap allemaal. Vooral voor rust.”