Sinisterra schiet Feyenoord naar zege

14 januari 2021 om 11:24

ROTTERDAM (ANP) Feyenoord reist zondag als nummer 2 van de Eredivisie naar Amsterdam voor de Klassieker tegen Ajax.

Het elftal van trainer Dick Advocaat vierde in De Kuip een moeizame zege op PEC Zwolle (1-0). Invaller Luis Sinisterra tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Feyenoord profiteerde van de nederlaag van PSV tegen AZ (1-3) en en kwam in punten gelijk met Ajax en Vitesse. De koploper uit Amsterdam, de ploeg met het beste doelsaldo van de Eredivisie, gaat donderdag nog wel op bezoek bij FC Twente. Feyenoord heeft nu 1 punt meer dan PSV. Matig spelen en toch winnen, Feyenoord heeft er bijna patent op in de Eredivisie. Maar de club uit Rotterdam is ook taai, krijgt weinig doelpunten tegen en verliest zelden. Vooralsnog kreeg dit seizoen alleen Vitesse de kampioen van 2017 in de competitie op de knieƫn.

Bryan Linssen keerde terug in de basisformatie van Feyenoord. De aanvaller verving Sinisterra, die na een zware blessure nog geen drie hele wedstrijden in een week kan spelen. Het kan bijna niet anders of trainer Dick Advocaat wil de Colombiaan zondag tegen Ajax optimaal gebruiken. Maar Feyenoord bleek hem toch nodig te hebben om het verzet van PEC te breken. Feyenoord had, zoals wel vaker dit seizoen, moeite om het spel te maken. De thuisploeg dwong doelman Michael Zetterer van de bezoekers voor rust tot geen enkele serieuze redding. Lucas Pratto was nog het dichtst bij de openingstreffer. De Argentijn, tijdelijk overgekomen van River Plate tijdens de korte winterstop, schoot rakelings naast.

Trainer Advocaat liet tijdens de rust Linssen achter in de kleedkamer en bracht Sinisterra. Mark Diemers moest wijken voor Ridgeciano Haps. De ervaren coach zag dat zijn ploeg beter ging voetballen na de wissels. Pratto profiteerde bijna van een slippertje van doelman Zetterer en was even later met een kopbal dicht bij de openingstreffer. Uiteindelijk was het Sinisterra die in de 64e minuut wel doel trof (1-0), met een schot in de benedenhoek.