Advocaat hoeft niemand te motiveren voor duel met Ajax

14 januari 2021 om 10:53

ROTTERDAM (ANP) Trainer Dick Advocaat kreeg tijdens het duel van zijn Feyenoord tegen PEC Zwolle (1-0) het gevoel dat zijn spelers al bij het uitduel van zondag met Ajax bezig waren. “Ik zag geen beleving en geen strijd”, zei hij bij ESPN. “De eerste helft was heel pover, de tweede helft ging nog wel. Maar ik ben blij met de 3 punten.”

“Tijdens de rust kon ik al mijn spelers wel wisselen”, zei Advocaat die onder meer Luis Sinisterra in de tweede helft liet invallen. “Hij is wel een creatieve speler”, omschreef hij de maker van het enige doelpunt. “Hij kan een speler uitspelen. En hij kan scoren. Dat heb je weer gezien.”

Feyenoord klom naar de tweede plaats van de Eredivisie, met evenveel punten als koploper Ajax en nummer 3 Vitesse. Advocaat gaat vanavond rustig voor de televisie zitten als Ajax tegen FC Twente speelt. “Ik ga Ajax eens goed bekijken”, stelde hij. “Maar het wordt een makkelijke voorbereiding voor mij. Tegen Ajax wil iedereen wel gaan. Daarvoor hoef ik niemand te motiveren.”