Voormalig LTC Barneveld-speler Botic van de Zandschulp.
Voormalig LTC Barneveld-speler Botic van de Zandschulp. Botic van de Zandschulp Tijdens de Finale van het Heren Enkelspel op het nk Tennis, Tegen tim van Rijthoven. anp / Koen Suyk

Vol verwachting in quarantaine

14 januari 2021 om 10:43

Voormalig LTC'er geplaatst voor Australian Open

DOHA (ANP) Botic van de Zandschulp gaat de komende twee weken vol verwachting in quarantaine in Melbourne. Pas over drieënhalve week wacht de voormalig speler van LTC Barneveld op de Australian Open zijn debuut op een grandslamtoernooi.


“De eerste keer kwalificatie voor een grandslamtoernooi afdwingen, is een mooie mijlpaal. Ik ben er heel blij mee”, zei de 25-jarige Veenendaler, die woensdag in de laatste kwalificatieronde de Fransman Mathias Bourgue versloeg. Het kwalificatietoernooi voor mannen vond eenmalig plaats in Doha, waar Van de Zandschulp drie kwalificatiewedstrijden wist te winnen. Bij de wedstrijden was geen publiek welkom en zelfs ballenkinderen waren niet aanwezig. “In het begin was het wel even wennen, maar het was goed te doen. Op het NK hadden we eind vorig jaar dezelfde omstandigheden dus ik was er al een beetje aan gewend. Hier werd ook met een shotclock gewerkt, dus je moest wel een beetje op de tijd letten. Verder was het allemaal goed verzorgd hier. Prima banen en een goed hotel.”
In Doha werden de spelers om de paar dagen getest op het coronavirus. En aan testen bewaart Van de Zandschulp slechte herinneringen. "Vorig jaar werd ik op een toernooi in Duitsland valspositief getest en bij de tweede test hier in Doha was ik daar stiekem weer een beetje bang voor. Het duurde zo lang voordat de uitslag kwam.” Vandaag moet Van de Zandschulp op zijn hotelkamer in Doha blijven, waarna hij vrijdag samen met coach Dennis Schenk voor ongeveer een maand naar Melbourne vliegt.