Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Twee verdachten aangehouden voor brandstichting in Otterlo

Twee verdachten aangehouden voor brandstichting in Otterlo

OTTERLO Twee jongemannen zijn in Otterlo aangehouden op verdenking van brandstichting.

De verdachten werden door een inwoner ontdekt nadat zij twee jerrycans en bosjes in brand hadden gezet. De betreffende inwoner werd zaterdagnacht rond 02.50 uur wakker van twee harde knallen. De vrouw wierp meteen een blik op het raam en zag twee jerrycans en bosjes in lichte laaien opgaan op de rotonde van de Harskamperweg met de de Apeldoornseweg. Daar stonden op dat moment twee jongens bij. Ze belde vervolgens direct naar 112. De politie arriveerde spoedig. De twee verdachten gingen er op de scooter vandoor, maar het lukte de politie de verdachten na een korte achtervolging aan te houden.

De bestuurder van de scooter bleek onder invloed van alcohol te zijn. De beginnende bestuurder blies 560 ugl, meer dan wat is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Beide verdachten hebben bekend.


Brandende shovel uit historische schuur Salentein gereden

NIJKERK Er werd woensdagmorgen alarm geslagen bij landgoed de Salentein in Nijkerk, want er was sprake van brand in een tweehonderd jaar oude schuur. Een minishovel in de schuur is spontaan in brand gevlogen. De vlammen sloegen een meter uit de shovel toen een medewerker met een tractor de shovel uit de historische oude schuur gereden heeft. De schade aan de schuur is daardoor beperkt gebleven tot slechts rookschade. De schuur werd daarna door brandweerlieden geventileerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding