'Twintig mensen komen om bij luchtaanval op bruiloft'

'Twintig mensen komen om bij luchtaanval op bruiloft'

BAMAKO (ANP/RTR) Meer dan 20 personen, onder wie kinderen, zijn gedood tijdens een luchtaanval op een bruiloftsceremonie in Mali, stelt een zorgmedewerker met kennis van de aanval. Die zou zondag hebben plaatsgevonden in een afgelegen centrale regio van het Afrikaanse land.


Wie de luchtaanval heeft uitgevoerd was niet direct duidelijk, maar een bron binnen de Franse strijdkrachten meldt aan persbureau Reuters dat Franse troepen in Mali zondag een luchtaanval hebben uitgevoerd waarbij ,,tientallen krijgersā€ van jihadistische groeperingen zouden zijn gedood.

De zorgmedewerker, die met Reuters sprak op voorwaarde van anonimiteit, zei dat een groep mannen op motorfietsen in de dorpen Bounty en Kikara, vermoedelijk jihadisten, het doelwit van de luchtaanval was. Uiteindelijk zouden burgers slachtoffer van de aanval zijn geworden, die zich hadden verzameld voor een bruiloftsceremonie. De zorgmedewerker zei dat sommige gewonde burgers amputaties hebben moeten ondergaan in een naburig ziekenhuis.


De bron binnen het Franse leger stelt dat de identiteit van de doelwitten van de luchtaanval vooraf was vastgesteld met behulp van een drone. Naderhand zou dit nog zijn overgedaan door troepen aan de grond.

Frankrijk heeft meer dan 5100 militairen in Mali gestationeerd om een einde te maken aan de activiteit van jihadistische groeperingen in de Sahel-regio. De zeven jaar durende operatie verloopt echter moeizaam.