2021-01-05 16:21:04 DEN HAAG - Tamara van Ark, minister voor Medische Zorg, Geert Wilders (PVV) en Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, (vlnr) tijdens het debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De Tweede Kamer is terug van de kerststop om over de vaccinatiestrategie van het kabinet te debatteren. ANP SEM VAN DER WAL
2021-01-05 16:21:04 DEN HAAG - Tamara van Ark, minister voor Medische Zorg, Geert Wilders (PVV) en Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, (vlnr) tijdens het debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De Tweede Kamer is terug van de kerststop om over de vaccinatiestrategie van het kabinet te debatteren. ANP SEM VAN DER WAL anp / sem van der wal

Minister De Jonge vindt zichzelf nog altijd de juiste man voor zijn baan

Minister De Jonge vindt zichzelf nog altijd de juiste man voor zijn baan

DEN HAAG (ANP) Zorgminister Hugo de Jonge kreeg in een Kamerdebat over zijn aanpak van de coronavaccinatie felle kritiek te verduren, maar denkt niet aan opstappen. Hij vindt zichzelf nog altijd de juiste persoon voor de baan, zei hij in antwoord op een vraag van PVV-leider Geert Wilders.
"Weglopen, niet bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen, de weg van de minste weerstand kiezen, dat is niet mijn manier van politiek bedrijven”, aldus De Jonge. "Als ik de overtuiging zou hebben dat ik niet meer van toegevoegde waarde zou zijn, dan zou ik de eerste zijn om te zeggen: laat een ander het maar doen.”
De Jonge ging wel opnieuw flink door het stof omdat de vaccinatiecampagne in Nederland veel later op gang komt dan in de rest van de Europese Unie.