Schaatsen

Wüst en Kramer in ploegachtervolging

HEERENVEEN (ANP) Sven Kramer en Ireen Wüst zijn opgenomen in de teams voor de ploegachtervolging bij de wereldbekers langebaanschaatsen in Heerenveen in de laatste twee weekeinden van januari.

Bondscoach Jan Coopmans nam de twee schaatscoryfeeën op in zijn selecties.

Kramer en Wüst ontbreken deze maand op het EK allround. De meervoudig kampioenen wisten zich bij de kwalificatiewedstrijden niet te plaatsen voor het toernooi, dat op 16 en 17 januari in Thialf wordt verreden.

Kramer zit bij de wereldbekerwedstrijden van 22-24 januari en van 29-31 januari in een ploeg met Patrick Roest, Marcel Bosker, Chris Huizinga en Beau Snellink. Wüst vormt bij de eerste wereldbeker een ploeg met Melissa Wijfje, Carlijn Achtereekte, Joy Beune en Antoinette de Jong. Bij de tweede wereldbeker neemt Irene Schouten de plek in van Wijfje.

Ook de teams voor de massastart zijn bekend. Schouten en Marijke Groenewoud rijden bij de vrouwen de massastart bij de eerste wereldbeker. Wijfje is teamgenoot van Schouten bij de tweede wereldbeker. Bij de mannen is Jorrit Bergsma twee keer eerste keus. Arjan Stroetinga is tweede man bij de eerste wereldbeker, Victor Ramler bij de tweede.