Lieren

6 januari 2021 om 11:38

Vrouw komt om door brand in stacaravan

(ANP) Door een brand in de nacht van maandag op dinsdag in een stacaravan in de Gelderse plaats Lieren (gemeente Apeldoorn) is een vrouw om het leven gekomen. De politie meldde dinsdagavond dat het gaat om een 54-jarige vrouw uit Eerbeek.

De stacaravan staat op een camping aan de Vinkenkamp. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk.

Volgens lokale media werden er kort na de brand twee honden bij de caravan gevonden. Die zijn opgevangen bij de receptie van de camping.


Nijmegen

Vier aanhoudingen na dodelijke schietpartij

(ANP) Bij een schietpartij in Nijmegen is dinsdagmiddag “ondanks de inzet van verschillende hulpdiensten” een man overleden, laat de politie weten. Hij was 37 jaar oud en had geen vaste woon- of verblijfplaats. Er zijn vier personen aangehouden. Hun mogelijke betrokkenheid bij het incident wordt volgens de politie onderzocht.

Volgens Omroep Gelderland gaat het om drie mannen en een vrouw. Zij werden aangetroffen in de flat waar ook het slachtoffer werd gevonden. Mogelijk is er sprake van een vijfde verdachte, die na de schietpartij zou zijn weggereden in een auto. Maar de politie kon dit dinsdagavond niet bevestigen. De politie was dinsdag met meerdere mensen aanwezig in de woonwijk en ook werd een helikopter ingezet. De schietpartij vond binnen plaats, in een wijk met voornamelijk woonhuizen.


Hedel

Twee nieuwe aanhoudingen in afpersingszaak

(ANP) De politie heeft dinsdagochtend twee mannen aangehouden op verdenking van het veroorzaken van explosies en brandstichting. Een van de verdachten werd in Naarden opgepakt, de ander in Bussum. De politie Oost-Nederland onderzoekt of de incidenten te maken hebben met een poging tot afpersing en bedreiging van een fruitbedrijf in Hedel. De politie doorzocht dinsdag ook verschillende woningen.

Een van de arrestanten verschijnt woensdag voor de rechtbank. Hij was al sinds 2019 verdacht van afpersing van het bewuste fruitbedrijf. De rechtbank beraadt zich over een mogelijke aanhouding van de strafzaak tegen deze verdachte.

Een reeks incidenten in november en december vorig jaar houdt volgens de politie verband met fruitbedrijf De Groot Fresh Group uit het Gelderse Hedel. Verschillende medewerkers van dat bedrijf werden afgeperst nadat zij in 2019 de vondst van een partij drugs tussen Zuid-Amerikaans fruit aan de politie hadden gemeld. Zo werd er in de nacht van 25 november aan de Ammerzodenseweg in Hedel een woning in brand gestoken, waardoor twee bewoners gewond raakten. De bewoners waren twee ex-medewerkers van de fruithandel. De politie hield daarvoor twee verdachten aan, die beiden nog vastzitten.