Scholen van voortgezet speciaal onderwijs open

Scholen van voortgezet speciaal onderwijs open

UTRECHT (ANP) Leerlingen uit het speciaal basisonderwijs (sbo) krijgen, net als kinderen uit het reguliere basisonderwijs, vanaf woensdag - met uitzondering van de kerstvakantie - voor een aantal weken vanuit huis les. Dat meldt de koepel voor scholen in het primair onderwijs, de PO-Raad dinsdagmiddag. Voor leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) wordt wel een uitzondering gemaakt. Zij mogen naar school blijven komen.


Maandagavond kondigde het kabinet aan dat alle scholen van 16 december tot en met ten minste 17 januari dicht moeten. Er worden wel een aantal uitzonderingen gemaakt, namelijk voor kwetsbare kinderen, examenleerlingen en leerlingen die een beroepsgerichte leerweg volgen.

“Deze groep leerlingen zal doorgaans zo’n groot aandeel van de vso-populatie uitmaken, dat men zich kan voorstellen dat een vso-school ervoor kiest om helemaal open te blijven”, aldus de PO-Raad, die ook het speciaal onderwijs vertegenwoordigt. “Vso-scholen krijgen daarom een uitzondering en de vrijheid om dit maatwerk te leveren.”

Ook sbo-scholen mogen een uitzondering maken voor kwetsbare kinderen. "Wij hebben onze scholen opgeroepen om kwetsbare kinderen wel naar school te laten gaan”, aldus een woordvoerster van stichting De Haagse Scholen, voor openbaar basis- en speciaal onderwijs in de regio Den Haag.