Afbeelding
Politie NL

Vier aanhoudingen         na reeks containerdiefstallen

Vier aanhoudingen         na reeks containerdiefstallen

EDE/RENSWOUDE De politie heeft vier aanhoudingen verricht na een reeks containerdiefstallen. Het gaat in totaal om zestien gestolen containers met een totaalwaarde, inclusief inhoud, van ruim 180.000 euro. Ook in Ede en Renswoude gebeurde dit.

In Etten, Almelo, Nijverdal, Doetinchem, Ede, Didam, Renswoude, Enter, Hardenberg, Weert en Dedemsvaart werden containers gestolen bij verschillende bedrijven; voornamelijk metaalbedrijven. Er werd gebruik gemaakt van een vrachtauto met een haakarm waarmee de containers op de vrachtauto getrokken werden.

In oktober 2020 werden een 44-jarige man uit Doetinchem en een 46-jarige man uit Deventer al aangehouden. In december zijn ook nog een 53-jarige man uit Voorst en 44-jarige man uit Deventer aangehouden. De politie kon de verdachten aanhouden door belangrijke hulp van getuigen. Veel van die getuigen zijn werkzaam in de metaalhandel.

De vrachtauto die bij de diefstallen werd gebruikt is in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Bieb is afhaallocatie, vestiging Achterveld nog even gesloten

LEUSDEN/ACHTERVELD Tijdens de persconferentie van 14 december is besloten dat bibliotheken alléén open mogen blijven als afhaalbibliotheek. Dat betekent dat leden van Bibliotheek Eemland vanaf sinds 15 december om 10.00 uur boeken kunnen afhalen die gereserveerd zijn, meldt Bibliotheek Eemland. De vestiging in Achterveld blijft nog even gesloten.

Ook het inleveren van boeken is toegestaan; hiervoor vraagt de bieb om de boekenbrievenbus te gebruiken. ,,Het is niet mogelijk om in de vestigingen boeken uit te zoeken. Deze week volgt nog aanvullende informatie over de openingstijden op de website en sociale media”, schrijft bibliotheek Eemland. De online bibliotheek is ook gewoon open voor het lenen van e-books en luisterboeken.