Toch minder lange zomerstop voor Opsporing Verzocht

16 december 2020 om 10:25

HILVERSUM (ANP) Het televisieprogramma Opsporing Verzocht krijgt toch een minder lange zomerstop dan gepland. De NPO heeft met de politie en het Openbaar Ministerie afgesproken dat er volgend jaar 44 afleveringen zijn te zien. Daarnaast gaat de politie meewerken aan het nieuwe misdaadprogramma Crime Desk van RTL5. Verder komen er drie landelijke opsporingsaccounts op Facebook, Instagram en YouTube, meldt de politie dinsdag.

De afleveringen van Opsporing Verzocht duren nog maar een half uur in plaats van de gebruikelijke vijftig minuten. De afleveringen van dertig minuten worden uitgezonden op NPO 1, vanaf 21.30 uur. Door de sportzomer zal het programma in de zomer geprogrammeerd worden op NPO 2.

“Het programma Opsporing Verzocht trekt zo’n 1.2 miljoen kijkers per week”, zegt Franki Klarenbeek, coördinator Landelijk Team Opsporingscommunicatie. “De politie gebruikt de kennis en kunde van het kijkerspubliek bij het oplossen van misdrijven. Dat zorgt ervoor dat zo’n 40 procent van de zaken wordt opgelost. We zijn blij dat we dit in 2021 kunnen voortzetten.”


NOS zet streep door sportoverzicht na sportloos jaar 2020

HILVERSUM (ANP) De NOS maakt dit jaar geen jaaroverzicht over het afgelopen sportjaar. Vanwege het grote aantal sportevenementen dat vanwege de coronacrisis niet doorging, is een overzicht niet nodig, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

De andere jaaroverzichten die de NOS traditiegetrouw maakt, worden wel uitgezonden. Zo is er een algemeen jaaroverzicht, een koninklijk jaaroverzicht en een laatste ode aan de bekende en onbekende mensen die in 2020 overleden zijn.

Ook komt er een losse terugblik op het afgelopen coronajaar en een jaaroverzicht rondom 75 jaar bevrijding.

Voor de sportliefhebbers wordt er op 27 december nog wel een speciale documentaire over de Tour de France van deze zomer van Jumbo-Visma uitgezonden.


Minister Schouten maakt kans op titel van 'Dom Bontje'

AMSTERDAM (ANP) Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is een van de kanshebbers voor de titel Dom Bontje. Zij staat volgens de Stichting Bont voor Dieren symbool voor het leed dat de miljoenen nertsen in Nederland hebben doorstaan in de coronapandemie.

Andere kanshebbers zijn zanger Gordon, presentator Koen Kardashian, rapper Tur-G en de tv-persoonlijkheden Montana Meiland en Mary Borsato, meldt de stichting die strijdt voor een bontvrije samenleving dinsdag.

Gordon is genomineerd omdat hij een jas droeg met een kraag van vossenbont, rapper Tur-G vanwege een jas met een kraag van wasbeerhond en Koen Kardashian omdat ook hij een bontjas heeft, waar hij al twee keer eerder over is benaderd door Bont voor Dieren.