Wesley Sneijder wil mogelijk een rol gaan vervullen bij FC Utrecht. De club uit de domstad speelt in stadion Galgenwaard.
Wesley Sneijder wil mogelijk een rol gaan vervullen bij FC Utrecht. De club uit de domstad speelt in stadion Galgenwaard. ANP

Sneijder staat open voor functie

16 december 2020 om 12:22

'Een mooie club, met veel ambitie. En Utrecht blijft mijn stad'

UTRECHT (ANP) - Wesley Sneijder staat ervoor open om eventueel bij FC Utrecht aan de slag te gaan. De naam van de recordinternational wordt als mogelijke assistent-trainer in verband gebracht met Mark van Bommel, die momenteel geen club heeft. FC Utrecht is na het vertrek van John van den Brom op zoek naar een nieuwe trainer.

“Ik ken Mark al zowat de helft van mijn leven. En ik heb altijd fantastisch met hem samengewerkt. Laat ik het zo zeggen: als ze ons vanuit Utrecht benaderen, sta ik er in elk geval positief in”, zegt Sneijder (36) tegen de NOS.

“Utrecht mag me altijd bellen. Een mooie club, met veel ambitie. En het blijft mijn stad. Maar ik weet ook hoe ik ben. Als ik me ergens bij aansluit, dan wil ik wel iets te zeggen hebben. Ik moet niet het gevoel hebben dat ik het vijfde wiel aan de wagen ben.”

Sneijder, goed voor 134 interlands, heeft zich bij de KNVB ingeschreven voor de verkorte trainerscursus. Hij begint in april aan de cursus, die twee jaar duurt.


'GEEN ENRGIE MEER' Afgelopen zomer werd Sneijder ook als speler gelinkt aan de club uit zijn geboortestad. Tot een terugkeer op de Nederlandse velden kwam het niet. “Ik had zeker nog mee kunnen lopen. Ik had er geen energie meer voor”, zegt hij daarover. Sneijder maakte aan het begin van dit seizoen ook zijn opwachting bij amateurclub DHSC. De Utrechtse Hoofdklasser wordt getraind door Gert Kruys.

Zonder Sneijder begon FC Utrecht vol verwachtingen aan het seizoen. Echter, de resultaten blijven vooralsnog achter. Trainer John van den Brom is inmiddels al vertrokken naar de Belgische club KRC Genk.

OPLOSSING NIET IDEAAL “Iedereen is ‘happy’ dat hij weg is. Maar ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat de huidige oplossing ook niet ideaal is”, doelt Sneijder op het doorschuiven van René Hake van Jong Utrecht naar het eerste elftal. “Dat is toch een aparte situatie. Vergelijk het met een adjunct-directeur die het na jaren ineens van de grote baas moet overnemen.”

FC Utrecht speelt vanavond voor de KNVB-beker tegen Ajax, de oude club van Sneijder.