KNVB houdt nog twee opties over voor amateurvoetbal

16 december 2020 om 11:33

BARNEVELD De nieuwe en aanvullende coronamaatregelen die maandagavoond zijn afgekondigd hebben ook gevolgen voor de plannen rondom de herstart van de competities in het amateurvoetbal. ,,Het scenario waar de afgelopen tijd aan is gewerkt en die we deze week met alle verenigingen wilden delen, is door de duur van de coronamaatregelen alweer ingehaald door de actualiteit,'' zo meldt de KNVB.
Het is inmiddels wel duidelijk geworden dat een herstart van de competities op 16/17 januari er niet meer inzit. ,,Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z'n geheel te hervatten. Van alle scenario's die eerder zijn gecommuniceerd in 'Plan'B' liggen er voor de seniorencompetities daarom nog twee op tafel,'' zo liet de voetbalbond dinsdag weten.''
De eerste optie die er nu ligt is de mogelijkheid om de huidige competities te splitsen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld. De tweede variant is het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.
,,Beide scenario's zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen ‘optrainen'. De definitieve keuze voor een van deze plannen en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities,'' aldus de KNVB.


Heerenveen boekt ruim miljoen winst ondanks corona

HEERENVEEN (ANP) Sc Heerenveen heeft afgelopen seizoen ondanks de coronacrisis ruim een miljoen euro nettowinst geboekt. De Friese voetbalclub presenteerde dinsdag de jaarcijfers over de periode van 1 juli 2019 tot en met 30 juni van dit jaar.

Vorig seizoen had Heerenveen nog een nettoverlies van zo’n 900.000 euro. De club dankt de winst (1.099.880 euro) vooral aan het positieve resultaat uit transfers: 7,8 miljoen euro.

De omzet van de Friese club daalde mede vanwege het coronavirus wel behoorlijk; van 16,6 miljoen euro naar 13,9 miljoen. Het eigen vermogen liep op naar 26,3 miljoen euro.

"De eerste gevolgen van de bezuinigingen die tijdens het seizoen 2019-2020 zijn ingezet, zijn in het huidige boekjaar reeds merkbaar. De impact van die bezuinigingen moeten in 2020-2021 en de jaren daarna merkbaar blijven”, aldus Heerenveen.