Sporthallen dicht, maar basketballers gaan trainen

16 december 2020 om 11:51

ALMERE (ANP) De organisatie van de Dutch Basketball League (DBL) verwacht geen problemen door de sluiting van alle binnensportlocaties. De DBL rekent erop dat vrijwel alle clubs uit de hoogste Nederlandse basketbalcompetitie gewoon in hun eigen sporthal terechtkunnen. Vanaf donderdag mogen de basketballers uit de topcompetitie weer in groepsverband gaan trainen.

“Bepaalde locaties blijven alleen open voor het eredivisiebasketbal, omdat dit onder topsport valt”, zegt voorzitter Ramses Braakman. “Sommige gemeentes hebben daar een verklaring voor nodig van NOC*NSF of van ons als DBL. Dat zijn we nu aan het inventariseren.”

Zo gaat de Apollohal, de thuishaven van Apollo Amsterdam, de komende weken dicht. De Amsterdamse basketballers kunnen wel blijven trainen in de Sporthallen Zuid. De Maaspoort in Den Bosch en MartiniPlaza in Groningen blijven ook open. “Maar met sporthallen die van de gemeente zijn, moeten we aparte afspraken maken. Ik verwacht daar geen problemen mee”, zegt Braakman. “De clubs hebben aan een sleutel genoeg. Ze zetten het licht in de hal aan en ze kunnen trainen, twee keer per dag. Douchen doen de spelers thuis.”

Het is de bedoeling dat de Dutch Basketball League op 16 januari wordt hervat. Alle spelers worden twee keer per week getest op het coronavirus.
De Nederlandse handbalbond, die ook toestemming kreeg van de overheid om de topcompetitie weer op te starten, is bezig met een inventarisatie van mogelijke problemen met de sluiting van sporthallen.