De Vries maakt indruk in eerste Formule 1-test

16 december 2020 om 12:39

ABU DHABI (ANP) Autocoureur Nyck de Vries heeft zich laten gelden bij zijn debuut in een Formule 1-auto. De Fries zette tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi de tweede tijd neer in de bolide van het kampioensteam van Mercedes. Hij klokte een snelste ronde van 1.36,595, ruim twee tienden langzamer dan Fernando Alonso. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen, die volgend jaar terugkeert in de Formule 1, was met 1.36,333 de snelste in de bolide van Renault.

De Belg Stoffel Vandoorne mocht evenals De Vries testen in de snelle bolide van Mercedes. Hij reed de derde tijd (1.36,840) van alle vijftien deelnemers aan de definitieve afsluiting van het Formule 1-seizoen. Mick Schumacher was in zijn Haas de langzaamste van het veld met een tijd van 1.39,947.

De Vries (25) kroonde zich in 2019 tot wereldkampioen in de Formule 2. Het lukte hem niet een stoeltje te bemachtigen in de Formule 1 en hij koos voor een vervolg van zijn racecarrière in de Formule E. De Vries reed afgelopen jaar voor het fabrieksteam van Mercedes in de elektrische autosportklasse.

"Dit was een heel bijzonder debuut in de Formule 1. Wat een ongelooflijke auto, hij komt echt van een andere planeet”, reageerde De Vries in een persbericht van Mercedes. "Je kunt zo laat remmen en zoveel snelheid meenemen de bocht in. Het was een genot om in deze auto te mogen rijden”, aldus De Vries, die in totaal 110 rondes reed in de W11.