Voetbal

16 december 2020 om 11:40

Promes vraagt politie om getuigen steekpartij te horen

AMSTERDAM (ANP) Quincy Promes heeft de politie gevraagd getuigen van een steekpartij op een familiefeest in Abcoude te horen. Zij kunnen meer duidelijkheid verschaffen over hoe een familielid van hem knieletsel heeft opgelopen. Dat vertelt Manon Aalmoes, een van de advocaten van de speler van Ajax.

Promes werd zondagochtend gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij, die in juli plaatsvond in een loods in Abcoude. Hij werd dinsdag door de politie na verschillende verhoren in het bijzijn van zijn advocaten Gerard Spong en Aalmoes in vrijheid gesteld.

Promes ontkent elke strafbare betrokkenheid bij het incident, zo vertelt Aalmoes die samen met Spong er bij het Openbaar Ministerie op heeft aangedrongen de zaak door het horen van getuigen uit te zoeken.

Promes ontkende zondag al via zijn advocate iedere betrokkenheid bij de steekpartij. “Promes betwist uitdrukkelijk de beschuldiging. Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse,” liet Aalmoes weten.

Haar verklaring staat haaks op die van Yehudi Moszkowicz, de advocaat van het familielid van Promes dat werd gestoken. Volgens hem beweert zijn cliënt door Promes in een knie te zijn geraakt. Daarbij is onder meer een pees doorkliefd. Het familielid deed vorige maand pas aangifte nadat bij Team Criminele Inlichtingen van de politie informatie over de steekpartij was binnengekomen.