Doelpuntenmakers Anco Jansen (links) en Glenn Bijl vieren de winst van FC Emmen.
Doelpuntenmakers Anco Jansen (links) en Glenn Bijl vieren de winst van FC Emmen. Cor Lasker

Emmen stoot Groningen uit de beker

16 december 2020 om 12:29

Excelsior verrast PEC Zwolle

EMMEN (ANP) FC Emmen heeft in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker FC Groningen uitgeschakeld. De formatie van coach Dick Lukkien was met 2-1 te sterk.

Na bijna een half uur kwam Groningen op voorsprong. De Zweed Ramon Lundqvist scoorde in de rebound, nadat doelman Dennis Telgenkamp eerst nog een inzet van de Noor Jørgen Strand Larsen had weten te keren.

Amper twee minuten eerder was de thuisclub bijna op voorsprong gekomen. Een inzet van Ricardo van Rhijn ging net voorlangs.

Na de hervatting zette Emmen aan voor een offensief en dat leidde na ongeveer een kwartier tot de gelijkmaker. Glenn Bijl kon vrij aannemen én afmaken, na een pass van Keziah Veendorp. Anco Jansen zette de thuisclub vervolgens op voorsprong. De invaller kon simpel scoren, nadat doelman Sergio Padt door in de weg lopen van Marko Kolar verkeerd had uitverdedigd.
Emmen won dit seizoen nog niet in de Eredivisie, FC Groningen staat vijfde.

AARDIG RESULTAAT Excelsior heeft voor een aardig resultaat gezorgd. De nummer 12 van de Keuken Kampioen Divisie versloeg op eigen veld PEC Zwolle. Het werd 2-0 voor de Rotterdammers van coach Marinus Dijkhuizen.
Na ruim een uur kwam Excelsior op voorsprong. Thomas Oude Kotte scoorde na een voorbereidende actie van Robin van der Meer. In de slotfase zorgde invaller Ahmad Mendes Moreira voor de tweede treffer.

PEC-trainer John Stegeman ging zaterdag met Zwolle ook bij Ajax onderuit.