De Schot Peter Wright won in 2020 het WK darts in het volle Alexander Palace.
De Schot Peter Wright won in 2020 het WK darts in het volle Alexander Palace. Epa/sean Dempsey

Zonneveld ziet ‘WK-droom' uitkomen

16 december 2020 om 12:52

Darter debuteert in Londen op hoogste podium

UITGEEST (ANP) Met de eerste deelname van Niels Zonneveld aan het WK darts gaat naar eigen zeggen “een jongensdroom” in vervulling. De 22-jarige debutant, die nog zonder bijnaam door het leven gaat, liep het WK echter bijna mis vanwege een coronabesmetting.

Zonneveld kon zijn tickets naar Londen al boeken toen het coronavirus toch zorgde voor onzekerheid. Door een positieve test moest Zonneveld twee toernooien in Duitsland missen en daardoor was het WK ineens ver weg. “Ik hoefde bij twee toernooien alleen maar het startgeld te pakken om me te kwalificeren, maar door corona mocht ik niet deelnemen en stond ik nét te laag”, aldus Zonneveld, die zich via de kwalificaties alsnóg wist te plaatsen.

“Toen ik die laatste dubbel erin gooide, was er een beetje ongeloof toen ik naar mijn manager keek. Het voelde als gerechtigheid. Het WK wilde ik altijd al een keer meemaken, als het niet als speler zou zijn, dan wel als toeschouwer. Het is gewoon een speciaal evenement.”

Afgelopen weekend is Zonneveld afgereisd naar Londen, waar hij vandaag aantreedt tegen de Ier William O'Connor. De medewerker van het accountantskantoor heeft een aantal vrije dagen opgenomen om zich goed te kunnen voorbereiden op het WK. "Ik werk twee dagen per week op het kantoor, op de dinsdag en de woensdag. Darten geeft me nog geen financiële zekerheid. De ene maand verdien je, ik noem maar wat, 10.000 pond en de volgende maand helemaal niks. Gelukkig hebben we ook sponsors. In totaal mogen er zes sponsors op het shirt, waarvan mijn kantoor er een is. Ze geven me alle steun.”