Afbeelding
Ted Walker

Werkzaamheden in Otterlo: weg drie weken dicht

Werkzaamheden in Otterlo: weg drie weken dicht

OTTERLO Provincie Gelderland vervangt het asfalt van de N310 tussen Otterlo en de kruising Koningsweg (N310/N311 ). De werkzaamheden starten op 9 oktober en zijn naar verwachting op 30 oktober afgerond. Tijdens de werkzaamheden is de N310 afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N224 en de N304. Fietsers kunnen door blijven fietsen tijdens de werkzaamheden.

Het vervangen van het asfalt maakt deel uit van groot onderhoud aan de weg. Naast het vervangen van de zogenaamde deklagen verwijdert de provincie ook de bushaltes bij Huize Jeekel. Vervoerder Keolis stopt bij deze bushaltes tot 13 december 2020, daarna vervalt deze stop. De haltepaaltjes blijven daarom staan tot 13 december.

Meer informatie over de werkzaamheden staat op www.gelderland.nl/N310-Koningsweg. Op www.bereikbaargelderland.nl staan de actuele afsluitingen en omleidingsroutes.


Terrasuitbreidingen        in Ede mogen         blijven staan

EDE Horecaondernemers in de gemeente Ede mogen hun terrasuitbreiding laten staan tot 1 april 2021. Ook mogen zij onder voorwaarden een terrasoverkapping aanbrengen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten vanwege de positieve ervaringen en op verzoek van diverse horecaondernemers.

De toezegging volgt daags nadat het kabinet nieuwe maatregelen heeft afgekondigd. Daarbij werd onder meer bekend gemaakt dat de horeca om 22.00 uur dicht moet en dat groepen (zowel binnen als buiten) uit minder personen mogen bestaan dan in de afgelopen periode. De gemeente komt de Edese horeca hiermee tegemoet. ,,Ondernemers kunnen tot 1 april 2021 zonder vergunningaanvraag ten behoeve van een droog en warm terras, tijdelijke overkappingen en heaters neerzetten. Mits de ondernemer zich houdt aan de hieronder opgenomen voorwaarden”, aldus de gemeente.

Aan het uitbreiden van een terras of het maken van een overkapping zijn wel voorwaarden verbonden. Die zijn te lezen op de website van de gemeente Ede. ,,Voortschrijdend inzicht, nieuwe ontwikkelingen of het schenden van de voorwaarden of regelgeving kunnen aanleiding zijn voor het college om de besluiten met betrekking tot de uitbreidingen en overkappingen te wijzigen of in te trekken”, meldt de gemeente er nog wel bij. ,,Het college kan kan dan de ondernemer - op straffe van handhaving - gebieden de uitbreiding en/of overkapping geheel of gedeeltelijk weer te ontruimen en/of af te breken.”