Doetinchem

30 september 2020 om 11:32

Vrouw (64) komt om door aanrijding         met vrachtwagen

(ANP) Het dodelijke slachtoffer van een aanrijding met een vrachtwagen op de Nieuwstad in Doetinchem, is een vrouw van 64 jaar. Dat maakte de politie dinsdagmiddag bekend.

Het ongeluk gebeurde dinsdagochtend rond 09.15 uur. Hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar dat mocht niet meer baten.

De bestuurder van de vrachtwagen, een 57-jarige man uit Culemborg, is gehoord door de politie.


Urk

SGP-wethouder         Geert Post stapt op

(ANP) Wethouder Geert Post van de gemeente Urk heeft dinsdagavond in een raadsvergadering bekendgemaakt dat hij opstapt. Post was in opspraak geraakt toen zijn zoon werd gearresteerd, nadat de Britse douane ruim 400 kilo harddrugs tussen de bloemen in zijn vrachtauto had gevonden. Daardoor kwam aan het licht dat Post vervoersmanager was bij het bedrijf van zijn zoon.

Post legde in de vergadering een verklaring af. Hij zei dat hij zelf van mening was dat hij had kunnen aanblijven, maar dat hij dat toch niet doet omdat de zaak waardoor hij in opspraak raakte hem steeds voor de voeten zal worden geworpen. “Dat wil ik mijn gezin, mijzelf, de SGP en onze gemeente Urk niet aandoen”, aldus Post.

De gemeenteraad van Urk is dinsdagavond in een ingelaste vergadering bijeengekomen voor het bespreken van een onderzoek naar de integriteit van Post. Dat onderzoek was in opdracht van de Urker burgemeester Ineke Bakker en de raad uitgevoerd.

Volgens het onderzoek heeft hij de gemeente schade toegebracht door naast zijn baan als wethouder Economische Zaken te werken bij het transportbedrijf van zijn zoon. Door die nevenfunctie te verzwijgen of te bagatelliseren heeft hij ook de Gemeentewet overtreden.


Groningen

OM eist tbs met dwangverpleging voor bioscoopmoord

(ANP) Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag voor de rechtbank in Groningen tbs met dwangverpleging geëist tegen de 34-jarige Ergün S., wegens het doodsteken van een schoonmakersechtpaar in een bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep. Het OM baseert zich bij zijn eis op het advies van gedragskundigen. Zij beschouwen S. als volledig ontoerekeningsvatbaar, omdat hij ten tijde van het geweld werd beheerst door psychotische wanen.

Gina (55) en Marinus (56) Visser werden op 26 oktober vorig jaar verrast door de aanwezigheid van S. in het bioscooppand, waar zij op dat moment aan het werk waren. S. stak eerst de vrouw dood en vervolgens haar man, die op het tumult was afgekomen. Het geweld is grotendeels door bewakingscamera’s geregistreerd. De lichamen van de slachtoffers werden korte tijd later gevonden. Het OM kwalificeert het misdrijf als een dubbele doodslag. Van voorbedachte raad (moord) is geen sprake geweest, vindt justitie.