Afbeelding
...

Straatbeeld

30 september 2020 om 12:56

Waarom?

BARNEVELD Een lezer van deze krant, die in haar vrije tijd graag door het Schaffelaarsebos wandelt, stuit daar in toenemende mate op zwerfafval. Ze mailde daarover het volgende naar barneveldsekrant@bdu.nl
,,Waarom? Wat bezielt iemand om lege verpakkingen, sigarettenpeuken, papieren zakdoekjes enzovoorts achteloos van zich af te gooien? Kan iemand mij dit vertellen? Regelmatig loop ik een rondje in het Schaffelaarsebos en het valt mij op hoeveel afval hier wordt achtergelaten. Bij mijn weten staat er nergens een kiosk in het bos, dus alle eet/drink/rookwaren worden meegenomen naar het bos. Waarom dan niet de lege verpakkingen en peuken mee terugnemen of deponeren in de prullenbakken die op diverse plaatsen in het bos aanwezig zijn? Op een naaktstrand wordt niets achtergelaten, waarom dan zoveel troep in het Schaffelaarsebos? Andere mentaliteit en/of ligt het aan de opvoeding? Laat geen troep achter in de natuur, dat daar niet voorkomt. Dus ook geen mandarijnen- of bananenschillen, want waar in het Schaffelaarsebos staan die bomen?
Tot slot: neem even de moeite om te Googlen op ‘sigarettenpeuk vergaan’ en bekijk het filmpje bij ‘Bizar hoe zoiets kleins zoveel schade kan veroorzaken.’ Hopelijk komen er dan minder sigarettenpeuken op de Noordpool terecht.



Afbeelding