Afbeelding
..

Vakantie gevierd in het buitenland?

Vakantie gevierd in het buitenland?

Op vakantie geweest naar Duitsland, Spanje, Oostenrijk of een andere mooie plek in het buitenland? De redactie is benieuwd naar uw ervaringen in coronatijd. Mail barneveldsekrant@bdu.nl en wellicht staat uw verhaal binnenkort in de krant en online, in de rubriek De Vakantie van.


Orgelconcert in Voorthuizen

VOORTHUIZEN Arjan Veen verzorgt zaterdag vanaf 19.30 uur een zomers orgelconcert in de Gereformeerde Kerk aan de Hoofdstraat in Voorthuizen. Er is plek voor maximaal honderd bezoekers. Arjan Veen is concertorganist, kerkmusicus en dirigent. Hij is organist van de Maartenskerk in Doorn, als vesperorganist verbonden aan de Domkerk in Utrecht en studeert hoofdvak Koordirectie (Master) aan het koninklijk conservatorium in Antwerpen. Het programma in Voorthuizen vermeldt werken van Asma Bach, Mendelssohn, Vierne, Widor en Franck.


Rechtgezet

In het artikel 'Plan voor zonnepark bij Terschuur' in de krant van afgelopen zaterdag is een onjuistheid geslopen. Vermeld wordt dat er in 2030 in totaal 650.000 zonnepanelen in de gemeente Barneveld moeten komen te liggen, waarvan 175.000 op landbouwgrond. In werkelijkheid moeten deze 175.000 zonnepanelen worden gerealiseerd op parkeerplaatsen, langs infrastructuur en op land of water. Zo staat het omschreven in de door de gemeenteraad vastgestelde 'zonneladder', waarin criteria staan omschreven op basis waarvan zonnepanelen kunnen worden geplaatst op bepaalde locaties.