Voetbal

Voetbal

Bayern München vol vertrouwen en met record naar Portugal

MÜNCHEN (ANP) Bayern München stapte zondag vol vertrouwen in het vliegtuig richting Portugal, waar de Champions League vanaf de kwartfinales wordt uitgespeeld. De Duitse kampioen boekte in de return tegen Chelsea de achttiende overwinning op rij in alle competities: 4-1. Bayern zette dit seizoen in de Champions League alle acht gespeelde wedstrijden in winst om, een clubrecord.

,,De verwachtingen zijn natuurlijk hoog, we gaan met vertrouwen naar Portugal", zei verdediger David Alaba. ,,Gezien ons spel en de resultaten van de afgelopen maanden hoeven we ons niet te verstoppen." Met Robert Lewandowski beschikt Bayern over een spits in topvorm. De Pool maakte tegen Chelsea twee doelpunten en was de aangever bij de andere goals. Met dertien doelpunten is Lewandowski de topscorer van de Champions League.

In de kwartfinale wacht vrijdag een duel met FC Barcelona, dat al maandenlang geen al te overtuigende indruk maakt. ,Barcelona heeft een goede ploeg, maar we gaan de strijd met ze aan", zei Alaba. Trainer Hansi Flick besloot de training van zondagochtend te schrappen, zodat zijn spelers nog met hun familie kunnen ontbijten voordat ze naar Lagos vliegen. Daar gaat Bayern zich voorbereiden op de confrontatie met Barcelona in Lissabon.

,,Het gaat over één wedstrijd, alles is mogelijk", zei spits Luis Suárez van Barcelona na de gewonnen return tegen Napoli (3-1). ,,Zij zijn één van de kandidaten om de Champions League te winnen. Maar dat zijn wij ook."


Gerbrands mist leiderschap en visie
bij de KNVB

MARIENFELD (ANP) Toon Gerbrands is niet te spreken over de manier waarop de KNVB zich tijdens de coronacrisis heeft opgesteld. De PSV-directeur mist visie in Zeist, zo zei hij op het trainingskamp in het Duitse Marienfeld voor de camera tegen de NOS.

,,We missen duidelijk leiderschap. Wij discussiëren hier alles weg, we sluiten compromissen of we gaan stemmen. Als deze crisis iets heeft bewezen, is dat dit model niet werkt. Polderen kan goed zijn, maar soms heb je gewoon leiderschap nodig", zei de 62-jarige Gerbrands.

,,Er was geen gezicht tijdens de crisis, het was niet duidelijk voor de politiek. In de Premier League, een competitie met gigantische belangen, werd gewoon gezegd: zo gaan we het doen. Net als in de Amerikaanse sporten."

Gerbrands hoopt dat het Nederlandse voetbal deze crisis aangrijpt om een nieuwe weg in te slaan. "Ik hoop dat dit het moment is waarop we zeggen: we hebben nu een crisis meegemaakt, zo is het niet goed gegaan. Dit moet anders", aldus de directeur.

,,Als we volgend jaar hier weer zitten en er is niets gebeurd, dan ga ik niet meer meemaken dat het gaat veranderen. Ik heb een jaar geleden een interview van zes pagina's gegeven in een groot voetbaltijdschrift. Daar heb ik ook geen reactie op gehad."

Gerbrands zit al bijna twee decennia in het betaald voetbal.