Voetbal

Voetbal

AZ treft FC Viktoria Plzen in voorronde Champions League

NYON (ANP) AZ neemt het in de tweede voorronde van de Champions League op tegen FC Viktoria Plzen. De Alkmaarders werden maandag in de loting gekoppeld aan het Tsjechische team. AZ speelt dinsdag 25 of woensdag 26 augustus thuis.

Vanwege het coronavirus geeft dit jaar één wedstrijd de doorslag in de tweede voorronde. De winnaars kwalificeren zich voor de derde kwalificatieronde van de Champions League, de verliezers moeten verder door in de Europa League.

Het team van trainer Arne Slot tekende vergeefs protest aan bij de UEFA dat het al in de tweede voorronde instroomt in het toernooi. Ajax stond aan kop van de eredivisie toen de KNVB besloot het seizoen, vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus, definitief te stoppen. De Amsterdammers hadden net zoveel punten als AZ alleen het doelsaldo was beter. AZ had echter beide ontmoetingen met Ajax gewonnen en meende op basis van dat betere onderlinge resultaat recht te hebben op een latere instroom in de Champions League.


FC Utrecht verliest en wint van Go Ahead Eagles

UTRECHT (ANP) FC Utrecht heeft in aanloop naar het nieuwe seizoen zaterdag zowel verloren als gewonnen van eerstedivisionist Go Ahead Eagles. Het eerste duel eindigde in 1-0 voor de Deventenaren en de tweede wedstrijd won Utrecht met 1-0. Beide wedstrijden duurden 2 x 30 minuten.

Verdediger Sam Beukema maakte in de eerste wedstrijd het doelpunt. Voor Utrecht scoorde Adrián Dalmau in de tweede ontmoeting.


Peter Roks gaat stoppen bij Advendo’57

EDERVEEN Net als veel andere Edese clubs, begon Advendo’57 zaterdag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor Peter Roks wordt dat zijn laatste voor de Ederveense derdeklasser. De 31-jarige Veenendaler liet weten te gaan stoppen.

Peter Roks werd opgeleid bij DOVO in Veenendaal. En kwam negen jaar geleden naar sportpark Allemanskamp. In die periode ontwikkelde Roks zich tot vaste basisspeler. ,,Ik wil er nog een jaar voor gaan en de tien volmaken. Ik hoop ook op een blessurevrij voetbaljaar. En dan is het goed geweest.’’

De verdediger geeft een aantal redenen voor zijn beslissing. ,,Ik wil stoppen nu ik nog van meerwaarde ben. Daarnaast verwachten mijn vrouw en ik in november ons eerste kindje. Verder moet mijn vrouw vaak op dinsdagavond werken, en dat is een trainingsavond. Voor mij ook een mooi moment wat rustiger aan te gaan doen en wat minder verplichtingen te hebben.’’

Advendo’57 kent voor komende jaar geen nieuwe gezichten.

De jeugdspelers Dick van Heerdt en Dejan Knevel, die al speelminuten op hun naam hebben staan, horen nu officieel bij de eerste selectie.