Robert Lewandowski viert zijn tweede doelpunt tegen Chelsea.
Robert Lewandowski viert zijn tweede doelpunt tegen Chelsea. Epa/philipp Guelland

Bayern München ruim langs Chelsea

Lewandowski grote man bij Duitsers

MÜNCHEN (ANP) Bayern München heeft zich zeer eenvoudig verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Champions League. Na de ruime zege in de uitwedstrijd tegen Chelsea (0-3) kwamen de Duitsers in München geen moment meer in de problemen. Het werd dankzij twee doelpunten en twee assists van Robert Lewandowski 4-1.


Halverwege de eerste helft leidde Bayern al met 2-0 na doelpunten van Lewandowski en Ivan Perisic. Hoofdrolspeler Lewandowski benutte een strafschop nadat hij zelf naar de grond was gewerkt door Willy Caballero, de keeper van Chelsea. De penalty leek te worden teruggedraaid wegens buitenspel, maar na het raadplegen van de VAR werd die toch toegekend.

Lewandowski was de aangever bij zowel de 2-0 van Perisic als de 3-1 van Corentin Tolisso, een kwartier voor tijd. Tussendoor - vlak voor rust - maakte Tammy Abraham er 2-1 van, maar het werd geen moment spannend in de Allianz Arena. Vlak voor tijd trof Lewandowski ook nog doel met een kopbal.

Het was al zijn dertiende doelpunt van het Champions League-seizoen. Alleen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo scoorden zo vaak in één jaargang. Ronaldo kwam in het seizoen 2013-2014 tot maar liefst zeventien goals.

Bayern gaat met zeven andere clubs in een minitoernooi in Lissabon strijden om de titel. In de kwartfinales is FC Barcelona de tegenstander. Dat duel wordt vrijdag gespeeld.

Vorig seizoen bleef Bayern nog in de achtste finales van de Champions League steken. Liverpool bleek toen over twee duels te sterk.