Motorsport

Motorsport

Bendsneyder achttiende in Moto2

BRNO (ANP) Motorracer Bo Bendsneyder is achttiende geworden in de Moto2 bij de Grote Prijs van Tsjechië. De Rotterdammer eindigde daarmee één plek lager dan zijn startpositie; hij verdiende ook geen WK-punten met de klassering.

De coureur van NTS RW Racing GP begon de race als zeventiende, lag na de eerste ronde dertiende, maar kon zich niet verder naar voren opwerken. Hij leverde geleidelijk aan juist weer posities in, met de achttiende plaats als resultaat. Daarmee blijft de elfde plaats die hij voor de coronapauze haalde in de eerste race van het seizoen in Qatar nog steeds zijn beste resultaat.

De Italiaan Enea Bastianini won op het cricuit in Brno de race in de Moto2, voor de Brit Sam Lowes. De Amerikaan Joe Roberts finishte als derde. Bastianini is na drie GP's de leider in het kampioenschap.

,,De eerste ronde was heel goed. Dat was een zwak punt van me, waar ik hard aan heb gewerkt", aldus Bendsneyder. ,,We wisten dat ik met nieuwe banden twee, drie ronden een heel goed gevoel heb en daar heb ik zoveel mogelijk van geprobeerd te profiteren. Ik zat er goed bij en had echt het gevoel dat ik mee kon. Maar na drie rondes was de grip weg en kon ik niks meer. Gelukkig kon ik het tempo nog wel redelijk constant houden, maar na zo’n goede start is de uitkomst wel een teleurstelling. Ik blijf hard werken aan mezelf, maar het is nu ook wel duidelijk dat de motor ook beter moet om het een hele race vol te kunnen houden. Het komt deels door de nieuwe voorband, maar daar moeten we als team wel echt keihard aan werken."


Coldenhoff troeft Herlings af bij herstart WK motorcross

KEGUMS (ANP) Motorcrosser Glenn Coldenhoff heeft zondag in Kegums de Grote Prijs van Letland gewonnen. Dat was de eerste wedstrijd in de MXGP na een lange pauze vanwege het coronavirus. Hij troefde onder anderen topfavoriet Jeffrey Herlings af. Die werd vijfde, maar is na drie races nog wel leider in het kampioenschap.

Coldenhoff eindigde in de eerste manche als tweede achter de Sloveense wereldkampioen Tim Gajser. De Brabander nam na eeen foutje van de Sloveen even de leiding in handen, maar Gajser haalde hem later weer in. Herlings startte stroef en lag na de eerste ronde negende. De wereldkampioen van 2018 wist zich nog op te werken naar de vierde plaats.

In de tweede heat toonde Coldenhoff klasse door van begin tot eind aan de leiding te rijden. Herlings was betrokken bij een valpartij in de eerste ronde. Hij begon aan een inhaalrace, waarna hij opnieuw de vierde plaats bemachtigde.

,,Het was een zware dag. Dit zijn niet de resultaten waar we op hoopten maar ik heb mijzelf in een moeilijke situatie gebracht in beide manches. Over drie dagen hebben we een nieuwe kans", liet de Brabander weten op zijn website.

Herlings, die de twee grands prix won voor het coronavirus ook het WK motorcross stillegde, heeft in de tussenstand 4 punten voorsprong Gajser: 130 om 126.