Brad Binder op het circuit van Tsjechië.
Brad Binder op het circuit van Tsjechië. Epa/martin Divisek

Binder stunt met zege in MotoGP

Derde race al prooi voor
Zuid-Afrikaan

BRNO(ANP) Brad Binder heeft gestunt met de zege in de MotoGP-race bij de Grote Prijs van Tsjechië. De Zuid-Afrikaanse motorcoureur is dit jaar nieuw in de koningsklasse en veroverde al in de derde race van het jaar zijn eerste overwinning. Hij boekte ook de eerste overwinning voor motorfabrikant KTM in de MotoGP.


Binder startte op het circuit van Brno vanaf de zevende positie. De 24-jarige coureur had een goede start en lag al snel derde op zijn KTM. Na inhaalacties bij de Fransman Fabio Quartararo (Yamaha) en de Italiaan Franco Morbidelli (Yamaha) nam hij met negen ronden te gaan de koppositie over. Hij hield het tempo onverminderd hoog en kwam met een ruime voorsprong als eerste over de finish. ,,Ik had dit weekeinde een krankzinnig goede motor onder mijn kont", zei de winnaar na afloop. ,,Ik had voor de race geen idee of ik zou kunnen winnen, maar had wel het gevoel dat het wel eens heel goed zou kunnen gaan", zei de Zuid-Afrikaan.

Morbidelli eindigde op ruim 5 seconden als tweede. Voor de Italiaan was het zijn eerste podiumplek in de MotoGP. De Fransman Johann Zarco (Ducati), die van poleposition startte, werd derde op dik 6 tellen. De Fransman Fabio Quartararo (Yamaha), de winnaar van de eerste twee races van het verlate seizoen in Jerez, kwam in Brno pas als zevende over de meet. Wereldkampioen Marc Márquez (Honda) ontbrak in Tsjechië. De Spanjaard herstelt nog van de gebroken rechterarm die hij opliep bij de eerste race van de MotoGP dit jaar op het circuit van Jerez.