Algemeen directeur Eric Gudde.
Algemeen directeur Eric Gudde. anp / Pieter Stam de Jonge

Gudde: 'Realistisch en gedegen plan'

3 juli 2020 om 20:43

Steunplan voor betaald voetbal

ZEIST (ANP) Sportminister Martin van Rijn heeft het steunplan voor het betaalde voetbal goed ontvangen. Dat heeft hij vrijdag laten weten tijdens een gesprek met algemeen directeur Eric Gudde, waarbij ook vertegenwoordigers van de eredivisie en eerste divisie aanschoven.


De KNVB leverde begin deze maand een reddingsplan van maximaal 140 miljoen euro voor het profvoetbal in bij minister Van Rijn. Dat bedrag valt veel lager uit omdat er waarschijnlijk tijdens de competitiestart half september al toeschouwers in stadions zitten.

,,De minister vond het een realistisch en gedegen plan", laat Gudde weten. ,,Het plan is goed ontvangen in Den Haag. We hebben goede gesprekken gevoerd over de specifieke positie van onze bedrijfstak. Den Haag staat open voor een volgende stap en doet logischerwijs wat er verwacht kan worden, alleen moet het in praktijk ook uitvoerbaar en werkbaar zijn."

,,Er komt geen steun voor de hele sector", vervolgt Gudde. ,,Maar er wordt per club bekeken wat er zelf al is gedaan en wat eventueel nodig is voor de toekomst. De volgende stap is om nu per club inzichtelijk te maken wat ze zelf al hebben gedaan, op basis van richtlijnen die we komende week samen gaan opstellen met het ministerie. Als laatste loket kan de rijksoverheid dan een rol spelen. Ze hebben aangegeven hier open, constructief en welwillend naar te gaan kijken."

,,Als betaald voetbal zijn we blij met deze volgende stappen", stelt Gudde. ,,We hebben alle vertrouwen dat we er samen kunnen uitkomen. Den Haag erkent het maatschappelijk belang van het betaald voetbal."