Trainer Peter Bosz wil in het rijtje met Michels, Van Gaal en Stevens komen.
Trainer Peter Bosz wil in het rijtje met Michels, Van Gaal en Stevens komen. Epa/sascha Steinbach

Bosz wil in illuster rijtje komen

3 juli 2020 om 21:20

Strijd om Duitse voetbalbeker vanavond in Berlijn

LEVERKUSEN (ANP) Trainer Peter Bosz wil een mooie Nederlandse traditie in ere houden als zijn Bayer Leverkusen vanavond tegenover Bayern München staat in de finale om de Duitse voetbalbeker. Nog nooit verloor een Nederlandse coach een eindstrijd om de DFB-Pokal.


Huub Stevens zegevierde tweemaal met Schalke 04, Rinus Michels (FC Köln) en Louis van Gaal (Bayern München) namen de fraaie trofee eenmaal in ontvangst. ,,In Nederland zijn dit stuk voor stuk grote namen", zegt Bosz. ,,Het zou super zijn als ik in dat rijtje kom te staan."


MONSTERKLUS Het elftal van Bosz staat voor een monsterklus in een vrijwel leeg Olympiastadion in Berlijn. In Duitsland staat geen maat op Bayern München, dat zich ruim twee weken geleden verzekerde van de achtste landstitel op rij. De ploeg uit Beieren is zo goed in vorm, dat het een van de favorieten voor winst van de Champions League is.

Leverkusen verloor eerder deze maand kansloos in eigen stadion van Bayern München (2-4). Zoals wel vaker probeerde Bosz de tegenstander met een aanvallend ingestelde formatie te verrassen. Uiteindelijk mocht de oud-trainer van onder meer Ajax niet mopperen dat de schade tot vier tegentreffers beperkt bleef.


'KANSJE' ,,We spelen tegen de beste ploeg van Europa", vindt technisch directeur Rudi Völler van Leverkusen. ,,Als we een kans willen maken, dan moeten we als ploeg boven onszelf uit stijgen. Alleen dan hebben we een kansje."


'HONGERIG' Bayern München lijkt nog lang niet verzadigd na de gewonnen landstitel. ,,We zijn hongerig en dat zal zo blijven totdat de Champions League in augustus beslist is", zegt middenvelder Joshua Kimmich. "Natuurlijk gaan we er alles aan doen na de landstitel ook de beker te winnen", aldus doelman Manuel Neuer.

De geblesseerde Daley Sinkgraven ontbreekt bij Leverkusen, net als de gekwetste Paulinho.

Niklas Süle viert mogelijk zijn rentree bij Bayern München, na een zware knieblessure die hij vorig jaar oktober opliep.