[p] 1

26 juni 2020 om 12:35

'Startersregeling en inbreiding wél interessant'

De voorgestelde versnelling van Bloemendal - waar dus nu een streep door gaat - maakt onderdeel uit van het provinciale 'actieplan wonen'. Over andere onderdelen is de wethouder een stuk enthousiaster en haakt hij graag aan, gaf hij aan. Bijvoorbeeld als het gaat om meer geld voor ruimere startersregelingen, maar ook over versoepeling van trajecten om gebieden binnen de bebouwde kom gemakkelijker om te vormen naar woningbouw (inbreiding). ,,Een mooi actueel voorbeeld is het inbreidingsplan aan de Amersfoortsestraat, waar de provincie een behoorlijke bijdrage aan geleverd heeft.'' Eind vorig jaar werd bekend dat De Rozelaar op de voormalige plek van leerlooierij Schueler een nieuwe complex kan bouwen met 27 appartementen voor een woonzorglocatie.

De Kruijf: ,,En er staat een nog een veel groter inbreidingstraject op ons netvlies: de locatie van de Rijnvallei. Al wordt die discussie een stuk lastiger, aangezien het bedrijf zelf niet graag verhuist en recent ook heeft geïnvesteerd in modernisering van het pand aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan. Dat heeft het perspectief op verplaatsing op de korte termijn niet echt vergroot.''


Buitenlessen Muziek op Schoot

BARNEVELD Maryanne de Jager, docent Muziek op Schoot aan de Muziekschool Barneveld, verzorgt in de maand juli vijf zomerse buitenlessen bij de Muziektent aan de Van Hogendorplaan. ,,Op speelse manier dragen de Muziek op Schootlessen bij aan de muzikale ontwikkeling van dreumes en peuters´´, meldt Voor (groot)ouders is het een heerlijk moment samen met hun kind. Liedjes gaan over insmeren met zonnebrandcrème, het zonnetje, de zee, de walvis, zoemende bijtjes, kikkertjes en nog veel meer Van de liedjes die in de lessen geleerd worden, krijgen de deelnemers mee naar huis.

De lessen zijn op woensdagochtenden 1 juli, 8 juli, 15 juli, 22 juli en 29 juli in de Muziektent aan de van Hogendorplaan in Barneveld. Er kunnen zes deelnemers in een groepje. De lessen kunnen ook los genomen worden. 1 les kost € 8,-. De lessen duren ongeveer 40 minuten. Opgeven is mogelijk bij maryanne@harlekijntje.nl

De lessen worden onder de gestelde corona-veiligheids-richtlijnen gegeven. Actuele informatie is te vinden op de website www.harlekijntje.nl De lessen worden gegeven door Maryanne de Jager, docent Muziek op Schoot aan de Muziekschool Barneveld.