APS: Symposium over Srebrenica in Nationaal Militair Museum

26 juni 2020 om 10:24

SOESTERBERG (APS) Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg houdt vrijdag 10 juli een symposium over de val van Srebrenica, nu 25 jaar geleden: ‘Srebrenica – en nu?’. 11 juli is het 25 jaar geleden dat de Bosnische enclave Srebrenica in handen viel van Bosnisch-Servische troepen, met dramatische gevolgen. Het NMM staat hierbij stil en wil nagaan welke lessen de krijgsmacht 25 jaar later uit Srebrenica heeft getrokken.

Symposium over Srebrenica in        Militair Museum

Het symposium wordt gehouden van 13.00 tot 15.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Het symposium is daarom online te volgen. Sprekers zijn o.a. Bert Bakker, voorzitter parlementaire enquêtecommissie Srebrenica, Christ Klep, militair historicus en Erwin Kamp, hoofdkrijgsmachtraadsman. De sprekers gaan met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen, onder leiding van Frank Westerman.

Westerman, schrijver-journalist en auteur van o.m. ‘De Slag om Srebrenica. De aanloop, de val, de naschok’, drong destijds als correspondent van ‘de Volkskrant’ tweemaal tot de door Dutchbat bewaakte enclave toe en schreef na de val en de massamoord op duizenden Bosniërs een reeks onthullende artikelen voor ‘NRC Handelsblad’.

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle sprekers op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter. Een link naar het te volgen symposium staat vanaf 4 juli op nmm.nl.

Noot voor de redactie

Het symposium is online te volgen. Mailt u naar communicatie@nmm.nl, dan ontvangt u een week van tevoren de link of kijk op www.nmm.nl.. Neemt u voor vragen contact op met Carla Marcus, communicatie: 085-0036029 of 0643-507032.

Van: Nationaal Militair Museum, https://www.nmm.nl

Contactpersoon: Carla Marcus, 0643507032, c.marcus@nmm.nl

Dit is een origineel persbericht.

ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.