Sloop Julianaschool: ´Soms komen we nog asbest tegen´

26 juni 2020 om 12:37

p 1

Soms komen we nog delen asbest tegen. Dan moet de rem er even op, zodat dat eerst weer gesaneerd kan worden'', aldus de sloper. ,,Op sommige plekken zat er kruipruimte onder de school. Op die plekken moeten we opletten dat we er niet met de kraan doorheen zakken.''

Het is de bedoeling dat op de oude schoollocatie na de zomervakantie gestart wordt met de voorbereidingen voor de bouw van het Julianahof. Bouwbedrijf Van Driesten uit Harskamp realiseert hier dertien nieuwe woningen op het terrein tussen de Schweitzerlaan en de Iepenhof. Het hofje bestaat uit twee vrijstaande woningen, zes halfvrijstaande woningen en vijf zogeheten comfortwoningen: huizen met slaap- en badkamer op de begane grond.


Op het bouwplan kwamen geen bezwaren uit de buurt. Volgens de ontwikkelaar, De Bunte Vastgoed Oost, dankzij het feit dat de plannen in nauw overleg met de directe buurt zijn opgesteld.

De Julianaschool verhuisde in 2018 naar een nieuwbouwlocatie aan de Wethouder Rebellaan, tegenover het Johannes Fontanus College. In 1964 verhuisde de Julianaschool naar nieuwbouwwijk De Vaarst. Daarvóór stond de school, opgericht in 1922, in het centrum van Barneveld.