Pretpark De Efteling in Kaatsheuvel opent  20 mei de deuren voor bezoekers.
Pretpark De Efteling in Kaatsheuvel opent 20 mei de deuren voor bezoekers. ROB ENGELAAR

Enkele pretparken openen deuren

8 mei 2020 om 22:08

'Al concrete stappen gemaakt'

KAATSHEUVEL (ANP) Attractiepark de Efteling wil op 20 mei weer open. Het park wil ,,met concrete stappen toewerken naar een heropening", zo is ,,in goed overleg met de veiligheidsregio’s" besloten. Duinrell in Wassenaar opent op 16 mei haar attracties en het Tikibad, maar dat gebeurt in eerste instantie voor verblijfsgasten van het vakantiepark. Walibi Holland in Biddinghuizen opent op 25 mei weer gedoseerd de poorten van het attractiepark.


De Efteling in Kaatsheuvel wil na de heropening een maximumaantal gasten, een derde van de normale capaciteit, toelaten. Bezoekers moeten vooraf een kaartje bestellen. Zo wordt voorkomen dat mensen voor niks aan de poort staan.

In het park moeten groepjes van hetzelfde huishouden 1,5 meter afstand houden van andere groepjes huishoudens en er komen centrale desinfectiepunten. Verder worden zaken als beugels en deurklinken extra vaak schoongemaakt.

Al voor 20 mei wil de Efteling met kleine groepjes mensen kijken of de coronamaatregelen in het park werken. Vakantiepark Efteling Bosrijk is vanaf vrijdag weer geopend, in aangepaste vorm voor verblijfsgasten. Vakantiepark Efteling Loonsche Land en Efteling Hotel gaan ook op 20 mei open. Op Duinrell is vanaf vrijdag weer recreatief nachtverblijf mogelijk. Verblijfsgasten kunnen vanaf 16 mei weer naar de attracties en het Tikibad. Voor daggasten is later in de maand een beperkt aantal tickets beschikbaar. Deze dienen vooraf online gereserveerd te worden. Walibi laat vanaf 25 mei een beperkt aantal gasten toe en schrijft voor dat huishoudens 1,5 meter afstand van elkaar dienen te houden. Net als bij andere attracties en dierentuinen moeten bezoekers vooraf online een kaartje kopen.

AquaZoo Leeuwarden opent maandag de deuren weer voor abonnementhouders. Een week later is iedereen weer welkom. Om de maximumcapaciteit te garanderen is bezoek alleen mogelijk na online-aanmelding.