Duits slachthuis bij grens gesloten om corona

8 mei 2020 om 19:17

COESFELD (ANP/DPA) Een slachthuis in de Duitse plaats Coesfeld, zo'n 30 kilometer van Winterswijk, wordt tijdelijk gesloten vanwege een bijzonder hoog aantal coronabesmettingen binnen het bedrijf. Dit heeft de minister van Volksgezondheid van de deelstaat Noordrijn-Westfalen Karl-Josef Laumann (CDU) vrijdag in Düsseldorf bekendgemaakt. Bovendien moeten de medewerkers van alle slachthuizen in Noordrijn-Westfalen op het virus worden getest.


Het coronavirus verspreidde zich in de fabriek van het bedrijf Westfleisch. Donderdag stond het besmette aantal mensen op 129. Dertien van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Ook in een slachthuis in de gemeente Oer-Erkenschwick, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Coesfeld, zijn 150 van de 1250 medewerkers van een zusterbedrijf van de slachterij in Coesfeld besmet geraakt, zei Laumann later.

In het district Coesfeld is het aantal nieuwe infecties per 100.000 inwoners de afgelopen zeven dagen gestegen tot 66, aldus Laumann. Hierdoor zullen de woensdag aangekondigde versoepelingen van de lockdown voor het district Coesfeld worden uitgesteld tot 18 mei, liet de minister weten.

Een woordvoerder van Westfleisch verklaarde dat het ziekteverloop relatief mild was. Alle besmette personen die niet in het ziekenhuis liggen en de mensen met wie zij in contact zijn geweest, zitten in quarantaine. Aan de poort wordt van werknemers contactloos de temperatuur gemeten.