In Stroe werd op 12 februari bekend dat de voormalige boerderij van G. van ’t Ooster ingrijpend zou worden verbouwd om, samen met de nieuwbouw ernaast, als dorpshuis De Hofstee een nieuwe toekomst te krijgen.
In Stroe werd op 12 februari bekend dat de voormalige boerderij van G. van ’t Ooster ingrijpend zou worden verbouwd om, samen met de nieuwbouw ernaast, als dorpshuis De Hofstee een nieuwe toekomst te krijgen. Foto: Jan Pit

Vrogger [1985]

8 mei 2020 om 11:18

Jan Pit maakte duizenden foto's voor de Barneveldse Krant. Voor de rubriek Vrogger put hij uit zijn rijke archief. Vandaag gaan we terug naar 1985, met fotobijschriften van Gerjan Crebolder en Joke Bakker.



Toen ik in 1999 in Wereldwinkel Barneveld werkte hadden we een activiteit waar deze tweeling en hun vader langs kwamen.Ik gaf ze allebei een gele ballon, die ze erg interessant vonden.Ik kwam deze foto tegen bij het opruimen van mijn wereldwinkelspullen. Ik zou het leuk vinden ze aan de 22-jarige tweeling te geven.
Vriendelijke groet,
Joke Bakker

Het ‘Motorhuis’ ging op 10 februari grotendeels in vlammen op. Waar het gestaan mag hebben, is me een raadsel. ‘De Valkenier’ aan de Dr. Willem Dreeslaan heette oorspronkelijk Motorhuis Schaap en stond aan de Kampstraat. Dat bedrijf werd in 1983 overgenomen door Jan Klok en verplaatst naar industrieterrein De Valk, met het front naar de Dr. Willem Dreeslaan.
Het Leger des Heils hield op 11 april opnieuw, zoals inmiddels al traditie was geworden, de jaarlijkse, drukbezochte bijeenkomst in de sportzaal van de Veluwehal. Hier en daar is op de foto nog een geüniformeerde heilssoldaat te bespeuren.
De bevrijding van Barneveld op 17 april was ook in 1985 aanleiding om de vlag uit te steken, zoals hier vanaf de toren van de Oude Kerk. Links de Brouwerstraat met toen achter het museum nog de bibliotheek. Er hing wat nevel die ochtend, maar het Gasthuis, de Jan van Schaffelaarstraat, het gemeentehuis en het BDU-gebouw zijn nog wel te herkennen.
,,Toen ik in 1999 in Wereldwinkel Barneveld werkte, hadden we een activiteit waar deze tweeling en hun vader langs kwamen. Ik gaf ze allebei een gele ballon, die ze erg interessant vonden. Ik kwam deze foto tegen bij het opruimen van mijn Wereldwinkel-spullen'', aldus Joke Bakker.