Voetbal

7 februari 2020 om 22:14

Dessers helpt Heracles aan zege op Fortuna

ALMELO (ANP) Cyriel Dessers heeft een einde gemaakt aan een serie van zes competitieduels zonder zege voor Heracles Almelo.

De spits maakte beide doelpunten in het thuisduel met Fortuna Sittard: 2-0.

Bepalend voor de uitslag was een moment na ruim een half uur spelen. Björn Kuipers zag aanvankelijk niets in een duel tussen verdediger George Cox van Fortuna en aanvaller Silvester van der Water. Op advies van de videoscheidsrechter ging hij toch even naar de kant om de beelden nog eens goed te bekijken. Kuipers gaf niet alleen Heracles alsnog een strafschop. Hij stuurde Cox ook met een rode kaart van het veld.

Dessers benutte de strafschop (1-0). Tot aan die penalty was Fortuna de betere ploeg en kwam het bijna op voorsprong toen Mark Diemers de lat raakte. Ook met een speler minder kreeg Fortuna kansen. Wessel Dammers kopte rakelings over en Diemers mocht na een uur zelfs een strafschop nemen, na een handsbal van Jeff Hardeveld. Hij stuitte vanaf 11 meter op doelman Janis Blaswich.

Dessers brak het verzet van Fortuna in de 70e minuut met de 2-0. Hij vierde zijn veertiende competitietreffer. Fortuna wacht nu al 20 uitduels in de eredivisie vergeefs op een zege.