Blind keert terug in selectie

7 februari 2020 om 15:26

AMSTERDAM (ANP) Daley Blind kan zondag zijn rentree maken voor Ajax.

Trainer Erik ten Hag heeft hem opgenomen in zijn selectie voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. "Daar zijn we heel content over", zei de coach van Ajax. "Hij is al een tijdje aan het opbouwen. Nu kan hij de volgende stap zetten. Het is logisch dat hij op de bank start."

De 29-jarige Blind stond twee maanden aan de kant met een ontstoken hartspier. Hij ging op 10 december tijdens een thuiswedstrijd tegen Valencia naar de grond, terwijl er niemand bij hem in de buurt stond.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat zijn hartspier was ontstoken. Vervolgens werd er een defibrillator bij de verdediger aangebracht. Blind mocht geen grote fysieke inspanningen leveren totdat testen uitwezen dat hij weer helemaal in orde was. Blind hervatte vorige week de groepstraining, nadat doktoren toestemming hadden gegeven. Trainer Ten Hag moet flink puzzelen op zijn basisformatie voor het traditioneel lastige uitduel met FC Utrecht. Hakim Ziyech (kuit), Quincy Promes (hamstring), David Neres (knie), Joël Veltman (knie) en Zakaria Labyad (knie) zijn nog niet inzetbaar. Ryan Babel keert wel terug. De kans is groot dat Lassina Traore als centrumspits mag starten. Hij krijgt vermoedelijk de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar. "Utrecht zal er een vechtwedstrijd van willen maken", zei Ten Hag. "Wij kunnen daar normaal gesproken goed mee omgaan. Wij willen domineren maar zullen wel met de juiste instelling moeten spelen."