De storm die op 11 juli 1984 over Voorthuizen trok, ontwortelde enkele bomen tegenover het Fina-tankstation aan de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen, ter hoogte van de boerderij ‘Holzenbosch’.
De storm die op 11 juli 1984 over Voorthuizen trok, ontwortelde enkele bomen tegenover het Fina-tankstation aan de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen, ter hoogte van de boerderij ‘Holzenbosch’. Jan Pit

Vrogger [1984]

7 februari 2020 om 11:20

Jan Pit maakte duizenden foto's voor de Barneveldse Krant. Voor de rubriek Vrogger put hij uit zijn rijke archief. Vandaag gaan we terug naar 1984, met fotobijschriften van Gerjan Crebolder.

Voor wielerfanaten was het smullen op 4 september in Voorthuizen. Op die dag kwamen de deelnemers aan de ‘Ronde van Nederland’ door het dorp. Ze passeerden hier de rijwielzaak van Aart van Drie die waarschijnlijk likkebaardend het spektakel volgde. De heren zullen zich wel niet aan de huidige voorgeschreven snelheid van dertig kilometer per uur hebben gehouden.
Lagere school ‘De Bron’ in Stroe werd op 5 september 1984 feestelijk geopend. Het was een ´School met den Bijbel’, zoals ze vroeger werden genoemd. In de gemeente Barneveld hadden alle schoolnamen wat met water te maken, zoals ‘de Lichtboei’, het Anker’ en dus ook ‘De Bron’. Geen wonder dat de kinderen matrozenpakjes dragen.
Het dorp Barneveld in de Amerikaanse staat Wisconsin werd in 1984 getroffen door een tornado. Onder anderen oud-leraar Gerrit ter Harmsel spande zich in om met een inzamelingsactie geld bijeen te brengen voor de aanleg van een parkje in ons Amerikaanse zusterdorp. De toenmalige ambassadeur van Amerika in ons land, Paul Bremmer III, was op 4 september 1984 graag bereid om de cheque van burgemeester C.W. Labree in ontvangst te nemen.
In tegenstelling wat u mogelijk zou denken, had de ‘Grote Prijs van Stroe’ niets met auto- of motorsport te maken, maar betrof het volleybalwedstrijden waarvoor vrienden en bedrijfsteams zich konden inschrijven. Onder ideale weersomstandigheden werden de wedstrijden op 25 september 1984 gespeeld.